Veckans nyheter från Nätverket Lindekultur (vecka 21)

Av den 26 maj, 2017

Vernissage för Fiber och Färg på Frövifors Pappersbruksmuseum
Lördag 27 maj är det vernissage för sommarens stora konstutställning på Frövifors Pappersbruksmuseum som heter ”Fiber och Färg”och visas 30 maj – 31 augusti. Under sommaren kommer också ett flertal workshops att hållas i anslutning till utställningen riktade till både vuxna och barn.

Tillväxtutskottet: ”Det ska bli ett separat kulturpolitiskt program i Lindesberg”
Lindesbergs kommun ska ha ett separat kulturpolitiskt program – inte ett gemensamt kultur- och fritidspolitiskt program som kommunstyrelsens beredningsgrupp för kultur- och fritidsfrågor föreslår. Detta enligt beslut i tillväxtutskottet som vill ha fram ett förslag till december 2017.

Region Örebro län lanserar nya ”Konst i Örebro län”
Lagom till sommarens utflykter lanseras nya ”Konst i Örebro län”. Webbplatsen är framtagen av Region Örebro län i samarbete med Utvecklingsledaren bild och form för att visa utbudet av konst i Örebro län. Den vänder sig till yrkesverksamma konstnärer och konsthantverkare och till alla som är intresserade av vad som finns inom konstområdet.

Stiko Per Larsson på vandringsturné till Lindesberg och Löa
Stiko Per Larsson har redan samlat in över en miljon kronor till välgörenhet under sina tidigare turnéer till fots. Nu tar han nästa steg. Med start den 16 maj i Stockholm ska han vandra till Leksand via Mälardalen, Örebro och Bergslagen och göra 27 konserter på 26 dagar – bland annat i Lindesberg 28 maj och Löa 29 maj.

Mer om ”Pepparn” i Resta och på Stråssadagen
Torsdag 1 juni kl 18.00 berättar Per Zetterlund historien om Leif ”Pepparn” Pettersson i Resta Bygdegård. På Stråssadagen (lördag 26 augusti) ordnar Stråssa Byförening ett unikt tillfälle att uppleva gamla minnen med Pepparns Svänggäng.

Linde Bergslags Kammarkör firar 40 år med jubileumskonsert
Linde Bergslags Kammarkör fyller 40 år och firar detta med en jubileumskonsert lördag 3 juni kl 16.00 i Lindesbergs kyrka under ledning av körens körledare Anna Florin Schmidt.

Spelmansstämma vid Siggebohyttan 4 juni
Söndag 4 juni är det dags igen för spelmansstämma vid Siggebohyttans bergsmansgård i Öskevik. Det blir som vanligt traditionell spelmansstämma med intåg, uppspel och folkdansuppvisning. I år blir det också dans på logen och kaffestugan är öppen.

Clown ersätter folkdans på midsommar i Siggebohyttan
Efter 37 år tvingas Gyttorps Folkdansgille ställa in sin medverkan på midsommarfirandet vid Siggebohyttans bergsmansgård. ”Tyvärr ett faktum som vi inte kan råda över”, meddelar arrangerande Öskeviks Allmänna Byförening som istället bjuder på underhållning med clownen Bulgo på midsommarfirandet 23 juni.

Dags igen för Vårskrik på Hillstreet i Lindesberg
Torsdag-fredag (25-26 maj) arrangeras för 12:e året Vårskrik – en tvådagarsfestival med musik från kl 18.00 båda dagarna på Kultur- och musikhuset Hillstreet på Kullgatan i Lindesberg (som nu anslutit sig till Nätverket Lindekultur).

………………………………………..

PÅ GÅNG I KULTUR-LINDESBERG:

 • 27 Maj 11:00: Vernissage på Frövifors Pappersbruksmuseum
 • 28 Maj 20:00: Stiko Per Larsson på vandringsturné till Lindesberg
 • 29 Maj: Skoldag i Munkhyttans skolmuseum
 • 29 Maj 20:00: Stiko Per Larsson på vandringsturné till Löa
 • 31 Maj 18:00: Stadsvandring i Lindesberg. Samling vid Blombergska gården.
 • 01 Jun 18:00: Per Zetterlund om Pepparn. Resta Bygdegård
 • 03 Jun 12:00: Vernissage på Perssons Magasin
 • 03 Jun 12:00: Perssons Magasin öppnar för säsongen
 • 03 Jun 16:00: Jubileumskonsert med Linde Bergslags Kammarkör, Lindesbergs kyrka
 • 04 Jun 12:00: Spelmansstämma vid Siggebohyttans bergsmansgård i Öskevik
 • 04 Jun 17:00: Visafton i Munkhyttans skolmuseum
 • 06 Jun 13:30: Nationaldagen firas vid Hembygdsgården i Fellingsbro
 • 10 Jun 11:00: En dag vid forsen. Hammarbacken

Kultur & Musik | Lindesberg
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login