Veckans nyheter från Nätverket Lindekultur (vecka 20)

Av den 19 maj, 2017

Kören Andra Ord med gäster sprider vårglädje
På lördag (20 maj kl 18.00) sprider kören Andra Ord med gäster vårglädje genom konserten ”Låt Kärleken Slå Rot” i Lindeskolans aula. Kören leds av Sofia Nordlund och inbjudna gäster är Fifty Fifty, Kulturskolan Garnalias barnkör och Lisa Karlsson. I foajén visas verk av Andrea Behmrell, Rosemarie Rudenvall och Kerstin Liljedahl. Biljetter (100 kr) säljs i butiken St: Mary. Barn under 15 år gratis.

Arne Johnssons sista (?) bokcafe 19 maj
Fredag 19 maj kl 09:00 (OBS DATUM) är det dags för vårens sista bokcafé på Lindesbergs stadsbibliotek – och Arne Johnssons sista (?) bokprat till kaffe med dopp för 10 kronor.

Vernissage 27 maj för Fiber och Färg på Frövifors Pappersbruksmuseum
Lördag 27 maj är det vernissage för sommarens stora konstutställning på Frövifors Pappersbruksmuseum som heter ”Fiber och Färg”och visas 30 maj – 31 augusti. Under sommaren kommer också ett flertal workshops att hållas i anslutning till utställningen riktade till både vuxna och barn.

Sommarpremiär 3 juni på Perssons Magasin
Nu är det snart dags för årets första vernissage på Perssons Magasin. Lördag 3 juni kl 12-17 presenteras sommarens första utställare – Bengt Bjurström, Anna Carlsson och Ewa-Marie Kärrhammar – som visar sina verk till 6 juli.

Folkmusikfest i Stripa Gruvmiljö för fjärde året
För fjärde året anordnar Bergslagernas Spelmansgille Folkmusikfest i Stripa Gruvmiljö lördag 8 juli. Kom och lyssna på ”Bergslagstoner från förr och idag”, eller var med och spela!

Anmälan öppnar för Bergslagsspelens sommarläger
Onsdag 17 maj kl 15.00 öppnar anmälan till Bergslagsspelens sommarläger för barn och unga i Lindesberg, Hällefors, Ljusnarsberg och Nora kommuner. Årets läger pågår 18-21 juni. Deltagandet är gratis för deltagare som bor i Lindesbergs kommun, men antalet platser är begränsat varför snabb anmälan rekommenderas.

Henry Fredriksson vann fotoklubbens majtävling
Lindesbergs Fotoklubb, mötesplatsen för fotointresserade i Lindesberg och Bergslagen, har hållit månadsmöte med Anders Lindgren som har arbetat en tid i Shanghai och visade bilder därifrån.

LindeDagen ger 69.520 kr till ”generationsparken” i Lindesberg
Årets bidrag från utställare på LindeDagen blev 69.520 kronor som nu läggs i ”potten” för en vidareutveckling av ”generationsparken” efter Strandpromenaden nedanför Församlingshemmet i Lindesberg.

Många vinnare i kulturtältet på LindeDagen
LindeDagen 10 maj blev en stor folkfest för hela Lindesberg med bland annat ett välbesökt kulturtält på Sundsbron där många kulturföreningar fick möjlighet att presentera sig under trivsamma former. Nätverket Lindekultur tackar alla medverkande utställare, alla besökare och speciellt Sparbanksstiftelsen Bergslagen och Lindesbergs Rotaryklubb/LindeDagen som bidrog till hyran av tältet.

Nyanlända elever på Lindeskolan ställer ut på biblioteket
Tidigare i år gjorde 14 konstintresserade elever och en lärare på Lindeskolans introduktionsprogram (IM) ett studiebesök på Galleri Astley i Uttersberg där Hans Nylèn svarade för en guidad visning. Nu presenterar eleverna en gemensam utställning på Lindesbergs stadsbibliotek – 16-24 maj på ”Väggen”.

Spoken word-kväll för Lindesbergs unga poeter
Torsdag 18 maj kl18 kommer Lindesbergs unga poeter att framföra nyskriven poesi inför publik. Platsen är ABF:s lokaler i Lindesberg, Smedjegatan 9. Det är fri entré och det bjuds på fika.

………………………………………..

PÅ GÅNG I KULTUR-LINDESBERG:

 • 19 Maj 09:00: Bokcafé på Lindesbergs stadsbibliotek
 • 20 Maj 18:00: Konsert: ”Låt kärleken slå rot”. Lindeskolans aula
 • 22 Maj: Skoldagar i Munkhyttans skolmuseum
 • 23 Maj 18:30: Konsert med esteterna, Lindeskolans Aula, Lindesberg
 • 27 Maj 11:00: Vernissage på Frövifors Pappersbruksmuseum
 • 29 Maj: Skoldagar i Munkhyttans skolmuseum
 • 31 Maj 18:00: Stadsvandring i Lindesberg: Samling vid Blombergska gården
 • 01 Jun: Per Zetterlund om Pepparn i Resta Bygdegård
 • 03 Jun 12:00: Vernissage på Perssons Magasin
 • 03 Jun 12:00: Perssons Magasin öppnar för säsongen
 • 03 Jun 16:00: Jubileumskonsert med Linde Bergslags Kammarkör. Lindesbergs kyrka
 • 04 Jun 17:00: Visafton i Munkhyttans skolmuseum
 • 06 Jun 13:30: Nationaldagen firas vid Hembygdsgården i Fellingsbro

Kultur & Musik | Lindesberg
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login