Veckans nyheter från Nätverket Lindekultur (vecka 2)

Av den 13 januari, 2017

Bilden: STF Bergslagen inleder vårterminens program på onsdag (18 januari) med poeten och bibliotekarien Arne Johnsson som berättar om sitt liv i Lindesberg under rubriken Ny i Linde – för fyrtio år sedan.

”Detta är Nätverket Lindekultur – och därför finns vi”
Vad är Nätverket Lindekultur? Vad vill Nätverket Lindekultur? Vilka är med i Nätverket Lindekultur? Varför vara med i Nätverket Lindekultur? Det är några frågor som besvaras i en ny presentation av Nätverket Lindekultur.

Nätverket Lindekultur bjuder in till nätverksträff och nätverksfest
Hur tycker du att Nätverket Lindekultur bäst kan stödja kulturlivet i Lindesbergs kommun – och hur tycker du att detta bör ske? Vilka frågor tycker du är viktigast för kulturlivet i Lindesbergs- och hur tycker du att nätverket ska agera i dessa frågor? Det är några frågor som kommer att diskuteras när Nätverket Lindekultur håller nätverksträff och nätverksfest för alla som är med i nätverket lördag 11 februari 2017 kl 16.00.

Örebro länsteater drar ut på länsturné med Stormen
I samband med att Örebro länsteater spelar föreställningen Stormen av William Shakespeare har Örebro länsteater och Riksteatern Örebro län initierat ett arrangörsprojekt. Syftet är att komma ut med föreställningen i ett mindre format på små spelplatser.

Kulturskolan Garnalia bjuder in till musiklek för barn
”Välkomna till en gemensam aktivitet för barn 2-6 år och föräldrar – vi leker med rörelse, fantasi, sång och musik”. Kulturskolan Garnalia i Lindesberg bjuder in till musiklek för barn 2-6 år – en kurs som ges tio torsdagar med start 2 februari.

Föreläsning om kemikalierna i våra hem
Naturskyddsföreningen Lindesberg bjuder in till föreläsning med Katarina Johansson (bilden) om boken ”Den onda badankan – Ditt barn och de osynliga gifterna”. Det blir en eftermiddag om kemikalier som finns i leksaker, hudkrämer, kläder, skor, mattor, möbler, tvål … ja, överallt finns det! Vad ska man välja?

”Stripa gruvmiljö – exempel på kulturmiljö som framgångsmotor”
Under åren 2014-2016 har Riksantikvarieämbetet haft regeringens uppdrag att utveckla, samla och sprida goda exempel. Den 1 februari presenteras arbetet på en inspirationsdag i Stockholm för strategisk samhällsutveckling och tillväxt. Temat är ”Kulturmiljö som framgångsmotor – att vistas, verka och växa i” och ett av exemplen som presenteras är Stripa gruvmiljö.

Lindesbergs kommun svarar på överklagan om Stripa-försäljning
”Det fanns en viss brådska i ärendet – därför togs inte ärendet upp vid kommunstyrelsens beredande sammanträdet utan endast vid beslutande sammanträde”, skriver Lindesbergs kommun i sitt yttrande till Förvaltningsrätten beträffande beslutet att tillåta en försäljning av Stripa gruvmiljö.

………………………………………..

PÅ GÅNG I KULTUR-LINDESBERG:

  • 14 Jan 14:30: Julgransplundring. Lindesbergs församlingshem
  • 18 Jan 19:15: Ny i Linde – för 40 år sedan… Lindesbergs stadsbibliotek
  • 21 Jan 10:00: Försmak av Vinterspår. Lindesbergs stadsbibliotek
  • 21 Jan 19:00: Opera på bio: Romeo och Julia från Met. Folkets Hus Bio, Lindesberg
  • 22 Jan 15:00. Föreläsning om kemikalierna i våra hem. Studiefrämjandets lokal Hillstreet
  • 23 Jan 12:00: Lunchmöte om LindeDagen. Lindesbergs Stadshotell
  • 24 Jan 19:00: Lindesbergs Filmstudio: ”Den andra mamman”. Lindesbergs Folkets Hus Bio
  • 26 Jan 07:00: Lindesbergs Näringslivsdag. Lindesberg Arena, Lindeskolans aula, Lindesbergs Stadshotell

Kultur & Musik | Lindesberg
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login