Veckans nyheter från Nätverket Lindekultur

Av den 14 oktober, 2016

Bilden: På lördag (15 oktober) visas operan Tristan och Isolde från Metropolitan på bio i Lindesberg.

………………………………………..

Nätverket Lindekultur är ett ideellt och informellt nätverk av och med kulturella och kreativa verksamheter till stöd för och utveckling av kulturlivet i Lindesbergs kommun. Genom samverkan och samordning når vi samsyn kring att kulturen finns, kan och behövs för att utveckla Lindesberg. Genom marknadsföring gör vi kulturen mer synlig både i och utanför Lindesberg – bl.a. genom detta nyhetsbrev.

Nätverket Lindekultur (www.lindekultur.se) är den mest kompletta nyhetskanalen och evenemangskalendern för kulturlivet i Lindesbergs kommun:

………………………………………..

Veckans nyheter från Nätverket Lindekultur (vecka 41):

………………………………………..

Inbjudan till dialogmöte om Kulturarv Bergslagen

Onsdag 26 oktober fortsätter Nätverket Lindekultur höstens serie dialogmöten på temat kulturen som tillväxtmotor för Lindesberg. Det tredje dialogmötet handlar om Kulturarv Bergslagen – en projektidé om vad Lindesberg kan bidra med för att stimulera och stödja utveckling av regional kultur. Dialogmötet börjar kl 18.30 på Lindesbergs Stadsbibliotek och är öppet för alla intresserade.

………………………………………..

14 okt: ”Missa inte konserten med slagverkskvartetten GONG”
”Vi har lyckats knipa den unga sverigeledande slagverkskvartetten GONG under deras landsturné”, meddelar Thomas Lundkvist – ordförande i Ljusnarsbergs kammarmusikförening. GONG – som är enastående skickliga och roliga – spelar i Bångbro Folkets Hus fredagen 14 oktober kl. 19:00.

15 okt: Opera på bio i Lindesberg: Tristan och Isolde från Metropolitan
Tristan och Isolde från Metropolitan med svenska sopran Nina Stemme i huvudrollen visas lördag 15 oktober på Folkets Hus i Lindesberg. Det är säsongens första sändning från Metropolitan och dess hundrade som sänds på bio. 

15 okt: Tio år med direktsänd opera från Metropolitan
I tio år har Metropolitan i New York sänt opera live till biografer runt om i världen. Från början var det sju länder inblandade – idag är det 70. Säsongens premiär – den 100:e livesändningen någonsin – är Wagners Tristan och Isolde med Nina Stemme i rollen som Isolde. Läs mer >>

15 okt: Ann Björk ställer ut akvareller i Lindesberg
Nu är det återigen dags att se Ann Björks akvareller i Galleri Konstrummet, Lindesbergs stadsbibliotek. Utställningen pågår 15 oktober – 16 november med vernissage lördag 15 oktober kl 12.

15 okt: Björn J:son Lindh-verk framförs i Ramsbergs kyrka
Transmission Mass och andra verk av Björn J:son Lindh framförs lördag 15 oktober kl18 i Ramsbergs kyrka och söndag 16 oktober kl 18 i Nora kyrka.

18 okt: Lindesbergs Riksteaterförening presenterar ”Små kvinnor från Macondo”
Lindesbergs Riksteaterförening presenterar tisdag 18 oktober kl 19.00 ”Små kvinnor från Macondo” med Teater Luna i Folkets Hus Teater, Lindesberg. ”Små kvinnor från Macondo” är en föreställning om såväl utanförskap som gemenskap, rotlöshet, exil och försoning.

………………………………………..

Kommande kulturevenemang i Lindesbergs kommun:

  • 15 Okt 12:00: Vernissage: Ann Björk: Galleri Konstrummet, Lindesbergs stadsbibliotek
  • 15 Okt 18:00: Konsert i Ramsbergs kyrka
  • 15 Okt 19:00: Opera på bio: Tristan och Isolde från Met: Folkets Hus Bio, Lindesberg
  • 18 Okt 19:00: Teater i Lindesberg: SMÅ KVINNOR FRÅN MACONDO: Folkets Hus Teater, Lindesberg
  • 19 Okt 19:00: Flygtur över Linde: OBS INSTÄLLT
  • 25 Okt 19:00: Lindesbergs Filmstudio: MUSTANG
  • 26 Okt 18:30: Dialogmöte 3: Om projektidén Kulturarv Bergslagen: Lindesbergs Stadsbibliotek
  • 27 Okt 18:30: Lindesbergs Fotoklubb: Arbetsmöte

Kultur & Musik | Länet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login