Veckans kulturnyheter från Lindesberg (vecka 30)

Av den 29 juli, 2017

Sommarens sista vernissage på Perssons Magasin
På lördag (29 juli) är det säsongens sista vernissage på Perssons Magasin i Västra Löa.

”Vi välkomnar i Stora rummet Janina Stoor, i Mellanrummet Marie Hylander Heggeman, i Lilla Rummet Margareta Nordahl och i Kaféet Ställdalens fotoklubb”, meddelar Perssons Magasin som har öppet onsdagar-söndagar kl 12-17 till 27 augusti.


Operaaktuella Lena Ehnvik ger konsert i Lindesberg
På tisdag (1 augusti) kl 19.00 ger Lena Ehnvik med Bengt-Åke Lundin vid pianot konsert i Lindesbergs kyrka.

”Vi kommer att bjuda på ett program fyllt med romans- och operamusik av bland annat Sibelius, Strauss, Beethoven och Bizet”, meddelar Linda Ehnvik som i sommar gör sin solistdebut som La Madre i Opera på Skärets uppsättning Madama Butterfly av Puccini. 


Friluftsgudstjänst i Gammelbo med gamla anor
Söndag 6 augusti kl 16.00 är det friluftsgudstjänst i Bäckegruvan, Gammelbo.

”Det är en lite annorlunda friluftsgudstjänst med gamla anor som arrangeras för att byns och den forna baptistförsamlingens verksamhet inte ska falla in i glömskans töcken”, berättar Maria Lagerman.


Margarata Nordahl berättar om bygdens fotograf
Söndag 6 augusti kl 18.00 berättar Margarata Nordahl om ”LW Andersson – bygdens fotograf” i Öskebohyttans missionshus. LW Andersson föddes 1868 och var en stor entreprenör i bygden.


29 juli 12:00: Vernissage på Perssons Magasin

 • Vernissage på Perssons Magasin med Janina Stoor, Marie Hylander Heggemann, Margareta Nordahl och Ställdalens fotoklubb som visar sina verk till 27 augusti usti.

30 juli 13:00: Utflykt till Sannahed

 • Fellingsbro Hembygds- och Fornminnesförening: Samling vid Olofsborg klockan 13.00 för samåkning i egna bilar till Sannahed. Sedan 1815 är Sanna Hed en av Sveriges största mötesplatser för två regementen. Här samlades, levde och festade mer än 2.000 man varje sommar. Där kan vi besöka militär- och friluftsmuseum, regementsmarschen och persedelförrådet mm.

30 juli 13:00-16:00: Öppet hus i Munkhyttans skolmuseum

 • Linde Fornminnes- och Hembygdsförening håller Öppet hus i Munkhyttans skolmuseum.

30 juli 15:00: Mineralguidning med John Tarkkanen. Siggebohyttans bergsmansgård

 • Följ med John Tarkkanen på en mineralguidning – Lär dig känna igen de vanligaste malmerna och mineralerna.

1 augusti 19:00: Sommarkvällskonsert i Lindesbergs kyrka

 • Lena Ehnvik med Bengt-Åke Lundin vid pianot konsert i Lindesbergs kyrka. ”Vi kommer att bjuda på ett program fyllt med romans- och operamusik av bland annat Sibelius, Strauss, Beethoven och Bizet”, meddelar Linda Ehnvik som i sommar gör sin solistdebut som La Madre i Opera på Skärets uppsättning Madama Butterfly av Puccini.

2 augusti 19:00: Dana Dragomir i Fellingsbro kyrka

 • Konsert med Dana Dragomir – ”Panflöjt i sommarkväll”.

3 augusti: Ny utställare på kursgården Vreten

 • Vernissage för ny utställare på konferens- och lägergården Vreten vid Fåsjöns strand: 3-9 augusti: Carina Hägerås Eriksson, Odensbacken (målningar, akvarell).

3 augusti 19:00: Musik i sommarkväll i Spannarboda kyrka

 • ”Liit uttå hôrrt” – Med avstamp i de värmländska skogarna bjuder Katarina Furst och Conny Ohlson med oss på en musikalisk stund med hjälp av gitarr och sång. Melodier man minns, känner igen och gärna sjunger med i.

6 augusti 13:00: Öppet hus i Munkhyttans skolmuseum

 • Linde Fornminnes- och Hembygdsförening håller Öppet hus i Munkhyttans skolmuseum.

6 augusti 13:30: Hembygdsgårdarnas dag firas på Hembygdsgården i Fellingsbro

 • Fellingsbro Hembygds- och Fornminnesförening: Alla husen är öppna, välkomna in. Utrotningshotade musikinstrument varav en del fanns i Fellingsbrobygden är temat för Thomas Lundkvist. Fellingsbroböckerna och folkhögskolans jubileumsbok mm finns till försäljning. I Stenstastugan visas skolutställning och bildarkivets fotoutställning ”Folkskolan 175 år”. Servering.

6 augusti 16:00: Friluftsgudstjänst i Gammelbo med gamla anor

 • ”Det är en lite annorlunda friluftsgudstjänst med gamla anor vid det gamla Betaniakapellet i Bäckegruvan som arrangeras för att byns och den forna baptistförsamlingens verksamhet inte ska falla in i glömskans töcken”.

6 augusti 18:00: LW Andersson – bygdens fotograf

 • Margareta Nordahl om ”LW Andersson – bygdens fotograf” i Öskebohyttans missionshus. LW Andersson föddes 1868 och var en stor entreprenör i bygden.

10 augusti 19:00: Musik i sommarkväll i Näsby kyrka

 • Syskonen Balke & Co – ”Musiken som betytt mycket för oss”. Välkommen att lyssna till utvalda sånger som haft en särskild betydelse för oss genom livet. Vi sjunger som grupp och solo till komp av piano och gitarr.

13 augusti 13:00: Öppet hus i Munkhyttans skolmuseum

 • Linde Fornminnes- och Hembygdsförening håller Öppet hus i Munkhyttans skolmuseum.

13 augusti 19:00: Musikkväll på Svalbo Café

 • Tullamore Brothers. Behöver väl ingen ytterligare presentation! Musikkvällarna kostar 180:-, kaffe, macka och kaka ingår. Boka gärna i förväg!

17 augusti 19:00: Musik i sommarkväll i Fellingsbro kyrka

 • Orgel och saxofon – ett klangfullt möte! Hanna Drakengren, organist i Arbogabygdens församling och David Ehrlin, saxofonist, bjuder på klassiska verk, psalmarrangemang och improvisationer med hjälp av orgelns varma klang och saxofonens lite mer sträva ton.

25 augusti 20:00: Sommarsalut efter Strandpromenaden, Lindesberg

 • Guldsmedshyttans Musikkår firar Sommarsalut i Lindesberg med Martin Almgren som gästartist.

26 augusti: Stråssadagen med Pepparns Svänggäng

 • På Stråssadagen ordnar Stråssa Byförening ett unikt tillfälle att uppleva gamla minnen med Pepparns Svänggäng. Pepparns Svänggäng med Resta-Rickard spelar kl 11:00 och 13:00. Det blir en konsert till minne av Leif ”Pepparn” Pettersson.

26 augusti 18:30: SIGGEBOHYTTANS SPEKTAKLER i Siggebohyttans bergsmansgård

 • SIGGEBOHYTTANS SPEKTAKLER är en bergslagsskröna för både gamla och unga av Staffan Blixt och Stefan Jansson med nyskriven musik av Anna Johansson – fritt efter ett krönikespel från 1938 av Margit Palmaer.

27 augusti 14:00: Torpvandring i Munkhyttan

 • Torpvandring i norra delen av Munkhyttan. Samåkning från Blombergska gården. Följ skyltar vid Siggebohyttevägen. Arrangör: Linde Fornminnes- och Hembygdsförening

27 augusti 18:00: Musik i sommarkväll i Fellingsbro kyrka

 • ”Musik i sommarkväll” avslutas med ”Sommarens sånger” – hela kyrkan sjunger, mässa med körer och sommarmusik.

27 augusti 18:30: SIGGEBOHYTTANS SPEKTAKLER i Siggebohyttans bergsmansgård

 • SIGGEBOHYTTANS SPEKTAKLER är en bergslagsskröna för både gamla och unga av Staffan Blixt och Stefan Jansson med nyskriven musik av Anna Johansson – fritt efter ett krönikespel från 1938 av Margit Palmaer.

31 augusti 12:00: Öppet hus på Lantbruksmuseet vid Olofsborg

 • Fellingsbro Hembygds- och Fornminnesförening: Kl. 12.00 – 13.00 serveras de populära korngrynen, gröna ärter, bruna bönor och stekt fläsk. Lantbruksmuseet är öppet och där kan man skåda maskiner, vagnar, verktyg mm som nyttjades före de stora skördetröskornas och traktorernas tid.

Kultur & Musik | Lindesberg
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login