Veckans kulturnyheter från Lindesberg (vecka 29)

Av den 21 juli, 2017

Bergslagsskröna spelas på Siggebohyttans bergsmansgård
SIGGEBOHYTTANS SPEKTAKLER är en bergslagsskröna som spelas 25-27 augusti på Siggebohyttans bergsmansgård.

SIGGEBOHYTTANS SPEKTAKLER är en pjäs för både gamla och unga av Staffan Blixt och Stefan Jansson med nyskriven musik av Anna Johansson – fritt efter ett krönikespel från 1938 av Margit Palmaer.


Blandad musik i kyrkorna i sommar

Linde bergslags församling arrangerar sommarkonserter i sina kyrkor varje tisdag kl 19 fram till 1 augusti och Näsby Fellingsbro församlingar arrangerar ”Musik i sommarkväll” varje torsdag kl 19 i sina kyrkor till 27 augusti med bland andra Jesper Hugosson, Rickard Samuelsson och Bertil Westergren.


Många kulturarv att besöka i Lindesbergs kommun i sommar

Det finns många kulturarv att besöka i Lindesbergs kommun – gör därför en runda i sommar med stopp i Löa hytta med Hyttans hemligheter (bilden), Stripa gruvmiljö, Siggebohyttans bergsmansgård, Munkhyttans skolmuseum, modellstaden i Lindesberg och Frövifors pappersbruksmuseum.


Gör en konstrunda i Lindesbergs kommun i sommar

Det finns mycket konst att se på i Lindesbergs kommun – gör därför en konstrunda i sommar med stopp på Frövifors Pappersbruksmuseum, galleri Gallerirum i Stripa gruvmiljö, Perssons Magasin i Västra Löa, Siggebohyttans bergsmansgård, galleri Konstrummet på Lindesbergs stadsbibliotek och lägergården Vreten vid Fåsjöns strand.


Lindesbergs kommun utlyser arkitekttävling om Flugparken
I våras genomförde Lindesbergs kommun en medborgardialog inför en ombyggnad/utveckling av Flugparken i centrala Lindesberg. Nu utlyser kommunen en arkitekttävling om parken med tre politiker i juryn – Kristine Andersson (S), Daniel Andersson (S) och Inger Griberg (MP) – som ska fatta beslut om vilka tre företag som ska erbjudas att ta fram förslag och vilket förslag som ska genomföras.


Kommande vecka – fredag 21 juli – söndag 30 juli:


 

23 juli 10:00: Kyrkogårdsvandring: Fellingsbro kyrka

  • Fellingsbro Hembygds- och Fornminnesförening: Högmässa i kyrkan. Kyrkkaffe. Vi får ta del i kyrkans historia mm. Vi gör en historisk vandring på kyrkogården och avslutar i kyrkan med varm korv och dricka.

23 juli 13:00-16.00: Öppet hus i Munkhyttans skolmuseum

  • Linde Fornminnes- och Hembygdsförening håller Öppet hus i Munkhyttans skolmuseum.

23 juli 15:00: En visstund för själen med Anders Wallén. Siggebohyttans bergsmansgård

25 juli 19:00: Sommarkvällskonsert. Vedevågs kyrka

  • Sommarkvällskonsert med Rickard Samuelsson (träblås) och Anna Andersson (sång och piano).

27 juli: Kursgården Vreten: Vernissage för ny utställare

  • Carina Hägerås Eriksson, Odensbacken (målningar, akvarell) 27 juli – 9 augusti.

27 juli 19:00: Musik i sommarkväll. Fellingsbro kyrka

  • Tekla Rapp, sopran, Bertil Westergren, flöjt, och Anna Andersson, piano och orgel, bjuder på ett lyssnarvänligt och varierat musikprogram med sånger som Kärleksvals, The Prayer, Tillägnan, samt musik av Bach och Händel.

29 juli 12:00: Vernissage på Perssons Magasin

  • Vernissage på Perssons Magasin med Janina Stoor, Marie Hylander Heggemann, Margareta Nordahl och Ställdalens fotoklubb som visar sina verk till 27 augusti.

30 juli 13:00: Utflykt till Sannahed

  • Fellingsbro Hembygds- och Fornminnesförening: Samling vid Olofsborg klockan 13.00 för samåkning i egna bilar till Sannahed. Sedan 1815 är Sanna Hed en av Sveriges största mötesplatser för två regementen. Här samlades, levde och festade mer än 2.000 man varje sommar. Där kan vi besöka militär- och friluftsmuseum, regementsmarschen och persedelförrådet mm.

30 juli 13:00-16:00: Öppet hus i Munkhyttans skolmuseum

  • Linde Fornminnes- och Hembygdsförening håller Öppet hus i Munkhyttans skolmuseum.

30 juli 15:00: Mineralguidning med John Tarkkanen. Siggebohyttans bergsmansgård

Kultur & Musik | Lindekultur
Örebroguiden

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login