Veckans kulturnyheter från Lindesberg (vecka 18)

Av den 4 maj, 2018

Inför kultursamtalen: ”Så kan Stripa och sjöstaden Lindesberg utvecklas”
Förslagen inför torsdagens samtal om kultur fortsätter att komma in till lindekultur.se. Nu senast från Mats Lagerman (senior adviser och kulturarvskrigare i Landsbygdspartiet Oberoende) som föreslår: Utveckla Stripa till utbildningsplats inom hantverksyrken och konsthantverk. Och utveckla ”Sjöstaden Lindesberg” med att göra Rådhustorget mer levande.

Ännu fler kreativa förslag om kulturen i Lindesberg
Vad vill vi med kulturen? Vad krävs av oss för att vi tillsammans ska nå våra gemensamma önskningar och mål? Kom med kreativa lösningar och förslag! Det skriver Lindesbergs kommun i sin inbjudan till samtal om kultur 3 maj. Och nyhetskanalen lindekultur.se presentera nu ännu fler förslag.

Lindesbergs kommun bjuder in till samtal om kultur
Torsdag 3 maj kl 18-20 bjuder Lindesbergs kommun in till samtal om kultur på Lindesbergs stadsbibliotek. Medverkar gör bland annat kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson, beredningen för kulturfrågor – Daniel Andersson (S), Susanne Karlsson C) och Virosa Viberg (SD) – samt kulturchef Kristina Öster. Samtalet leds av regionbibliotekarie Peter Alsbjer.


Folkmusikfest för femte året i Stripa Gruvmiljö

Lördag 7 juli (från kl 15.00) blir det Folkmusikfest i Stripa Gruvmiljö i Guldsmedshyttan. Bergslagernas Spelmansgille arrangerar det hela och i år är det 5-årsjubileum för arrangemanget!

Sommarens utställningar på Perssons Magasin och Vreten
Sommarens konstutställningar på Perssons Magasin i Västra Löa och konferens- och lägergården Vreten vid Fåsjön visar verk av flera konstnärer – bland annat Ann Björk, Ewa-Marie Kärrhammar Hammarström och Jaana Olsson.

Årets musikkvällar på Svalbo Keramik & Café
”Vinterns författarkvällar är över – och nu ser vi fram emot vårens och sommarens musikkvällar som börjar söndag 13 maj med Sébastien Dubé & Simon Nyberg”, skriver Svalbo Keramik & Café.


LINDEDAGEN 16 MAJ:

Lär känna teknikjobben i Lindesberg – och vinn en elcykel
Fyra av Lindesbergs kommuns ledande företag – Meritor, LindeMaskiner, MaxiDoor och Global Casting – presenterar vad de gör och vilka jobb de erbjuder. Fyra utställare – Lindeskolan, Masugnen, Örebro universitet och Arbetsförmedlingen – presenterar utbildningar som leder till teknikjobben. Välkomna till Tekniktältet på LindeDagen onsdag 16 kl 16-20 där besökarna har chans att vinna en elcykel.

Lindesbergs kommun bjuder på bussresor även i år
LindeDagen 16 maj erbjuder unika möjligheter att lära känna mer än 130 företag, föreningar och offentliga verksamheter i Lindesberg. Denna möjlighet vill Lindesbergs kommun nu erbjuda fler kommuninvånare genom att bjuda alla intresserade på gratis bussresa till och från orter i kommunen.

Så vill politikerna göra Lindesberg ännu bättre
LindeDagen 16 maj är en bred och gemensam marknadsföring av det mesta av det bästa med Lindesberg med över 130 utställare – däribland de politiska partierna som inför valet i höst presenterar hur de vill göra Lindesbergs kommun ännu bättre.

Över 130 utställare visar det mesta av det bästa med Lindesberg
Över 130 utställare – 36 företag, 67 föreningar, 25 offentliga och 6 övriga verksamheter – visar det mesta av det bästa med Lindesberg på LindeDagen onsdag 16 maj kl 16-20. Årets evenemang bjuder på många nya utställare och tre nya evenemang – ett tekniktält, en inför valet-park och en möjlighet att smaka på världen i Lindesberg.

Tipstävling inför LindeDagen: Vad vet du om Lindesberg?
Vad vet du om Lindesberg? Testa dina kunskaper och delta i utlottningen av tre hotellpaket – med möjlighet att lära känna det bästa med Lindesberg på egen hand – och en middag med bowling i Lindesberg Arena.


 • 05 Maj: Teaterresa till Östgötateatern i Norrköping
 • 05 Maj 18:00: Andra Ord: Vårkonsert: Lindesbergs Församlingshem
 • 06 Maj 15:00: Gusselby Hembygdsförening: Elvislåtar: GHF- Lokalen, Gusselby
 • 09 Maj: Hillstreet: Vårskrik: Kullgatan 1, Lindesberg
 • 11-12 Maj: Linde vårdagar: Lindesbergs centrum
 • 12 Maj 13:30: Fellingsbro Hembygds- och Fornminnesförening: Föreläsning: Fellingsbro Folkhögskola
 • 15 Maj 18:30: Estetiska programmet: Avslutningskonsert: Lindeskolans aula, Lindesberg
 • 16 Maj 16:00: LindeDagen 2018: Strandpromenaden, Lindesberg
 • 19-20 Maj: Kulturskolan Garnalia: Folkmusikläger
 • 19 Maj 12:00: Karlssons Kulturverkstad: Våröppet: Stripa Gruvmiljö, Guldsmedshyttan
 • 20 Maj 14:00: Siggebohyttan: Spelmansstämma: Siggebohyttans bergsmansgård
 • 23 Maj: 19:00: Föreläsning Helmer Linderholms liv och författarskap: Lindesbergs Stadsbibliotek
 • 26 Maj 21:00: Löafesten 2018
 • 27 Maj 07:00: Gusselby Hembygdsförening: Gökotta: Hartzbergets fot

Kultur & Musik | Lindesberg
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login