Vattensporterna som lockar svenskar på utlandsresan

Av den 24 februari, 2020

Att ligga stilla på stranden och sola hela semestern är inte för alla. Enligt en Sifo-undersökning som flygbolaget Emirates har låtit genomföra så lockar vattensporter majoriteten av de äventyrliga svenskarna – särskilt i yngre åldrar. Dykning, segling och vattenscooter är de stora favoriterna.

Bland svenskar i åldern 16-55 år är det drygt åtta av tio som är öppna för en vattensport under utlandssemestern. Det visar en ny undersökning som gjorts på uppdrag av Emirates. Den visar att dykning är den stora favoriten, i synnerhet bland de yngre. I åldern 16-34 år svarar över hälften (53%) att dykning är den vattensport man föredrar att göra under utlandssemestern. Det är även förstahandsvalet för personer i åldern 35-55 där närmare hälften (44%) svarar likadant.

Tvåa på listan över vilka vattensporter man helst vill utöva på utlandssemestern är vattenscooter. Därefter följer segling och forsränning. Det sistnämnda är mest lockande för personer i ålder 16-34 år där drygt var fjärde (26%) angett forsränning som en av de vattensporter man föredrar. I åldern 35-55 år är intresset inte lika stort (19%). Här är det i stället segling som lockar flest (26%).

– Genom Emirates breda nätverk kan du nå några av världens bästa dyk- och seglingsvatten. Filippinerna, Thailand, Australien, Maldiverna och Malaysia för att nämna några av destinationerna, säger Björn Ekegren, Sverigechef på Emirates.

Emirates accepterar sportutrustning som incheckat bagage och som en del av den ordinarie tillåtna bagagevikten.

– Emirates har en generös bagagepolicy med upp till 35 kilo i ekonomiklass, där sportutrustning såsom dykutrustning, vattenskidutrustning och surfbrädor kan tas med utan extra kostnad, säger Björn Ekegren på Emirates.

Här är svenskarnas topp 5-lista över populära vattensporter:

  • Dykning
  • Vattenscooter
  • Segling
  • Forsränning
  • Surfing

Resa | Vattensporterna som lockar svenskar på utlandsresan
Örebroguiden

Källa Emirates

You must be logged in to post a comment Login