Västkustens nya deckardrottning aktuell med ”Döden den bitterbleka”

Av den 18 oktober, 2016

Halmstad plågas av ett pedofilrykte, som kirurg tvingas Andreas ta emot skadade pojkar på sjukhuset. Spänningsromanen Döden den bitterbleka finns ute nu!

En hänsynslös plågoande från förr gör sig påmind igen. Kan Petra verkligen ha något att göra med de utnyttjade kropparna som kommer in till sjukhuset och som sätter en hel stad i skräck?

Du och jag Andreas. Vi kommer få det så bra. Du kommer älska mig, bara mig.

Trots att Andreas inte sett skymten av Petra på ett år, så kan han inte slappna av. Hennes sista ord gnager inom honom. Hon mördade för att komma nära honom, ändå har han inte kontaktat polisen.

Om du gör det, kommer jag tillbaka. Men inte till dig. Utan till dina kära söner.

En spänningsroman i sjukhusmiljö
Döden den bitterbleka är en psykologisk spänningsroman i sjukhusmiljö. Med fingertoppskänsla för dramatik, relationer och vardagsrealism trollband Anne-Marie Schjetlein både läsare och kritiker med sin debut, Döden kvittar det lika. Nu kommer den andra, fristående, boken om kirurgen Andreas och den kantstötta villaidyllen i Tylösand.

Om författaren
Anne-Marie Schjetlein är född i Sverige av norska föräldrar, och har bott på flera platser i hela landet, bland annat Tylösand. Hon började tidigt skriva poesi och noveller, och romandebuten Döden kvittar det lika kom 2015.

Hon är legitimerad specialistsjuksköterska inom operationssjukvård, med magisterexamen i omvårdnad. Hon fängslas av mötena och det höga tempot på en akutmottagning, där det är tvära kast mellan eufori och tragedi.

Sagt om Schjetleins tidigare böcker:

”Med en väl genomtänkt mix av spänning, sanningsenlig miljö och farlig romantik trollbinder författaren från första till sista sidan”.
– Maria Wells, artist

”En imponerande debut av Anne-Marie Schjetlein. En fängslande deckare som varvar förfluten tid med nutid”
– Kim M Kimselius, författare

—-

• Författare: Anne-Marie Schjetlein
• Titel: Döden den bitterbleka
• Format: Inbunden
• Isbn: 9789176293461
• Släppdatum: 15 oktober 2016

Boken finns också som ljudbok, inläst av Katarina Ewerlöf.

Kultur & Musik | Läsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login