Västerbottensost® och Bastard Burgers presenterar Burträsk – maj månads smaksensation

Av den 3 maj, 2019
Burträsk - maj månads signaturburgare hos Bastard Burgers, med smak av Västerbottensost® och karamelliserade betor. Foto: Bastard Burgers

London, New York, Los Angeles och nu Burträsk. Med rötterna i Norrland levererar Bastard Burgers hamburgare i världsklass. Under maj månad äntrar Västerbottensost® scenen som smaksättare på den nya signaturburgaren Burträsk.

– Västerbottensost® tar god tid på sig för att uppnå sin unika smak, minst 14 månader, och det är inget vi kan skynda på. Därför känns mötet med Bastard Burgers och snabb streetfood som en härlig kontrast samtidigt som den visar på Västerbottensost® mångsidiga användning, säger Lina Jonsson, Produktchef för Västerbottensost®.

Tidsbegränsad på menyn
Bastard Burgers har snabbt gjort sig kända för sin streetfood med fokus på smakupplevelse och nytänkande tillbehör. Hamburgaren Burträsk är inget undantag. Nötkött från utvalda norrländska gårdar, saftigt bröd efter eget recept och ett par rejäla skivor Västerbottensost® sätter smak på burgaren. Som om detta inte vore nog toppas burgaren med söta karamelliserade betor och ett kryddsmör smaksatt med kapris, rödbetor och körvel.

– För oss är hamburgare kärlek. Det är ett hantverk som här har hittat en grym kombination med Västerbottensost®. Med sin unika smak sätter Västerbottensost® sitt omedelbara avtryck på månadens signaturburgare, säger Kim Markström, Marknadschef på Bastard Burgers.

Signaturburgaren Burträsk serveras på arton av Bastard Burgers restauranger, men endast under maj månad så det gäller att passa på!

Gemensamma värderingarMed norrländska rötter, passion för fina och lokala råvaror, en omsorgsfull tillverkning och en stolthet i att ständigt uppnå god smak och kvalitet, har de båda företagen många gemensamma nämnare. Något som har stor betydelse för Västerbottensost®.

– När Västerbottensost®, som en av Sveriges mest älskade ostar, möter norrländsk streetfood tillverkad med kärlek så uppstår magi. Med gemensamma värderingar, fokus på unik smak och norrländska råvaror känns detta som en vinnare som vi ser mycket fram emot, säger Maria Forsner, Varumärkeschef för Västerbottensost®.

Nyhet, Västerbottensost® som färdigskivad
I samma period som Bastard Burgers presenterar Burträsk, lanseras även Västerbottensost® i skivat format. Västerbottensost® lanseras i en smidig och återförslutningsbar förpackning om 120g för konsument och i 500g mot restaurang, och återfinns i butik och hos återförsäljare från vecka 19.

– Skivad Västerbottensost® är en efterlängtad nyhet framtagen för de som vill unna sig en extra god kvällsmacka eller en härlig helgfrukost, eller varför inte toppa sommarens burgare som Bastard Burgers har gjort, säger Lina Jonsson.

Mat | Västerbottensost® och Bastard Burgers presenterar Burträsk – maj månads smaksensation
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login