Vart ska det här sluta Foo Fighters nästa

Av den 19 juli, 2017
Bild ifrån premiärenkvällen för Tjo i Tjögsta, Di Leva.

Över 600 personer dansade ut i glädjerus efter att Thomas Di Leva drog av sista ackordet på premiären utav Tjo i Tjögsta!

Med över 40 recensioner där besökare tyckte eventet var det bästa som har hänt bygden med kommentarer som dessa:

”En perfekt dag som bjöd på solsken , musik, god mat och dryck. Det kan inte ha börjat bättre för ett helt nytt evenemang väldigt nära hemmaplan. Stort grattis till initiativtagarna. Vart ska det här sluta. Foo Fighters nästa…”

”En helt underbar sommarkväll med festivalstämning. Otroligt uppskattat av oss som var där. Musiken, maten och artisterna. Vi kommer fler gånger…”

Nu på fredag 21/7 väntar årets största show ute på scenen när dansbandet Larz Kristerz intar Tjo i Tjögsta.

– Inför fredag har vi ordnat en dansbana för dom som vill ta med sig danskorna, berättar Ki Sandholm.

– Förutom dansband så kommer området avnjutas av vinylskivor, en bil kommer köra in på området och bjuda på världens coolaste show. Dom heter Old Spares. Såg dom på en festival i Linköping och blev helt golvad. Dessutom kommer Örebros grymmaste Drottning, Ina Knutsson med band och jag kommer även lira några egna låtar själv, berättar Björn Wallgren.

– För de hungriga serverar vi våra succéartade Tjoburgare med sötpotatis-pommes från vår spektakulära jättegrill. Om man bara är lite hungrig har vi flera goda tilltugg som oliver, ölkorv eller ostbricka, berättar Anna Pettersson.

Drottningen är ett projekt med lokalkändisen Ina Knutsson.

Ina beskriver musiken såhär:
”Ina Knutssons soloprojekt Drottningen rör sig i kölvattnen mellan ljus och mörker. Med en mångbottnad röst och stark, poetisk närvaro, tar hon oss till marker vi längtat efter och världar vi drömt om. Med elgitarr eller piano skildras allt från det stora kraftfulla till det lilla sköra.”

Här hör vi henne med kompband, bestående av Jonas Arnesén på trummor och Dennis Börjesson på bas.

Björn Lycklig är en av initiativtagarna till Tjo i Tjögsta, på fredag får vi höra han spela några låtar också.

Såhär beskriver Björn musiken:
”Björn Lycklig Wallgren började sin musikaliska bana som frontfigur i flera lokala band. Som 15-åring flyttade Björn till Örebro och gick ur gymnasiet med stipendium som Skolans rockstjärna nummer 1. Efter gymnasiet bildade han tillsammans med vännerna energiska popbandet Generalerna. Efter fem års turnerade varje vecka och med låtar som ”Kvartifem” och ”Jockes kalas” som idag har kring miljonen lyssningar så lade bandet till slut ner. Björn har blivit nominerad till årets lokalartist två år i rad i Örebro, fått eldsjälsstipendium av Ingbofestivalen och har medverkat på flera produktioner bl.a. med rockpoeten Anders F Rönnblom.”

Kvällens huvudnummer är älvdalens dans och showmästare Larz Kristerz, Bandet bildades våren 2001 i Älvdalen som en kärleksfull hyllning till alla dansband under 70-talet. Från att i början mestadels ha spelat på privata kalas, bystugefester blev det snart dansbanor, dansrestauranger och ishallar. Efter att ha vunnit Dansbandskampen 2008 exploderade det för Larz Kristerz. Deras skivor har sålt platina och de har kammat hem flera Guldklavar samt en Grammis. Bandet har nominerats i kategorin ”Årets dansband” på Grammisgalan fem gånger.

Kultur & Musik | Tjo i Tjögsta
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login