Värmlandspojkarna uppträder på O´Learys i Karlskoga

Av den 15 september, 2019

Fredagen den 20 September kommer Värmlandspojkarna till O´Learys i Karlskoga.

Värmlandspojkarna är ett svenskt pop/rock/dans/cover/hobbyband från Karlskoga som bildades 1999 av gruppens kapellmästare Per Henning. Bandet och dess namn kom till genom att Per Henning, som under en sommarledighet vistades i Grebbestad vid ett besök på krogen Röde Orm, framträdande på scenen med sina spelkamrater när musikerna som uppträdde hade paus. Framträdandet uppskattades av de andra gästerna och nästa dag ringde krögaren och bokade bandet för hela nästföljande sommar. Gästerna frågade efter Per och hans spelkompisar om kvällarna som ”de där Värmlandspojkarna”, och så kom namnet till.

Värmlandspojkarna som fortfarande under varje sommar har sin huvudsakliga bas som husband i Grebbestad spelar kontinuerligt över Sverige och även i Norge under de övriga månaderna på året. Bandet fick sin nuvarande sättning 2006 när Per Henning (sång och keyboard) genomförde medlemsbyten, vilket resulterade i att Peter Andersson (gitarr och sång) samt Kenneth Augustsson (trummor och sång) tillkom i gruppen. År 2007 släpptes bandets första album Där partyt är med den specialskrivna låten ”Där sommaren är”, skriven av låtskrivarna bakom vinnarbidraget till Melodifestivalen 2000, När vindarna viskar mitt namn, framförd av Roger Pontare, som regionalt över västkusten och Värmland blev en riktig sommarplåga.

Värmlandspojkarnas hittills största framgång var när man 2009 inför deras tredje album kom i kontakt med Adam Alsing på radioprogrammet Äntligen morgon. Han fastnade för singeln ”Ut med båten” och utsåg den som potentiell sommarplåga det året. Värmlandspojkarna bjöds senare in att närvara i radioprogrammets säsongsavslutning, och låten blev under sommaren deras första nationella hit och placerade sig under sista veckan i juni på plats 21 på svenska singellistan.[1] Bandet kontrakterades av Warner Musicsom i slutet av sommaren gav ut albumet med samma namn.

Sommaren 2010 släppte gruppen sitt fjärde album, en EP med namnet Lång het sommar, innehållande en egen version av sommarlåten med samma namn skriven av Ulf Söderberg. I november 2011 släppte bandet en singellåt med titeln ”Jul som för längesen” inför en serie spelningar både i kyrkor och på krogar i samband med jul. Sommaren 2012 släpptes singeln ”Sista sommaren” och år 2016 kom singellåtarna ”Vi möts på en strand” och ”Höj ditt glas”.

Hösten 2018 släpptes – Stolta BIKare -, en hyllningslåt till BIK Karlskoga och Karlskoga i samarbete med BIK Karlskoga. Även singeln Lampan tänd släpptes.

Under våren 2019 beslutade sig Kenneth Augustsson att det efter 14 år var dax att kliva av. Han ersattes av Marcus Nowak, känd från bl.a. Lambretta och Da Buzz.

Så missa inte deras uppträdande på O´Learys i Karlskoga den 20 September.

» Mer info här «

Musik | Värmlandspojkarna uppträder på O´Learys i Karlskoga
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login