Världspremiär för ”Markurell Musikalen” med Svenska Kammarorkestern

Av den 25 november, 2019

I år är det hundra år sedan Örebros dåvarande stolthet författaren Hjalmar Bergman skrev den omtyckta historien om herr Markurell och dygnet som vände upp och ner på tillvaron. Historien är tidlös och har genom åren spelats flitigt, det har gjorts film (1931) och populär tv-serie (1968).

Nu – äntligen – är ambitionen att Markurell ska bli MUSIKAL. Tillsammans med några av Örebros nuvarande stoltheter Svenska Kammarorkestern med konstnärlige ledaren Gregor Zubicky och Peter Flack, skrivs ny historia.

Beryl Lunder, VD för Länsmusiken i Örebro med Svenska Kammarorkestern och Konserthuset berättar:
– Svenska Kammarorkestern älskar att vara först på bollen, och att tillsammans med Peter Flack få göra en musikal med så stark Örebroanknytning är en målchans vi bara inte kan missa.

Nykomponerad musik och namnkunniga artister är förberedda inför produktionen och föreställningarna som planeras för trettonhelgen 2021, Peter Flack har dragit igång projektet ihop med Gregor Zubicky och tillsammans med Monica Forsberg skriver han libretto.

– Historien är världsklass. Det ska bli jättekul och spännande att hålla liv i ett stycke Örebrohistoria, uppmärksamma Hjalmar Bergman, vår vackra stad, och göra Musikalen Markurell till en varm föreställning för hela familjen, säger Peter.

Musik | Världspremiär för ”Markurell Musikalen” med Svenska Kammarorkestern
Örebroguiden

Källa Bruksteatern Breven

You must be logged in to post a comment Login