Världskända svenska trion Kaja kommer till Hyttdreva

Av den 25 augusti, 2019

I en sommarkonsert den 31a augusti i Södra Hyttan välkomnas den världskända svenska trion Kaja och även Spelrum som är Örebros arena för kulturellt utbyte och nyskapande upp på stora scenen, Anrikningen. Eventet arrangeras av festivalen Hyttdreva som en enstaka konsertkväll och riktar sej till dej som vill uppleva mer av Södra Hyttan och dess kulturevenemang.

Den 31a augusti arrangerar Hyttdreva en konsertkväll i Södra Hyttan. Konsertkvällen drar igång kl.16:00 och pågår till kl.20:00 inkulsive paus på utescenen: Anrikningen. Den stora huvudakten för kvällen är trion Kaja. Vidsynt och nyfiket har de låtit musiken få ta sina egna vägar från klezmer till tango, svensk folkton, fransk vals och improvisation och stråk av filmisk konstmusik. På nya albumet Origo låter sig Kaja även influeras av pop, afro och electronica. Trion består av Livet Nord som spelar femsträngad fiol, Camilla åström på dragspel och piano samt Daniel Wejdin på kontrabas. 

”Kaja har tagit allt som hör livet till, destillerat det på flaska och skakat om” – NWT

Spelrum som är Örebros arena för kulturellt utbyte och nyskapande intar scenen först och kommer att framföra musik från när och fjärran. Spelrum kommer även att lära ut några sköna danssteg samt hålla i en workshop i att skapa egna figurer i marsipan. 

Under kvällen kommer det finnas möjlighet att köpa mat och alkoholfri dryck på området. En kan även besöka bokloppis som öppnar redan kl 14:00 eller delta i övriga aktiviteter för både barn och vuxna. Konsertkväll i Hyttan är till för dej, barn, ungdom eller vuxen som vill uppleva musik i sommarkväll på en mäktig utescen i vackra Bergslagen.

» Mer info här «

Musik | Världskända svenska trion Kaja kommer till Hyttdreva
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login