Varierande musik på Clarion Hotel under fredagen

Av den 7 september, 2019

Live at Heart är i full gång och på Clarion Hotels scen var det en skön blandning av band som framträdde med allt från portugisisk rock med 15 strängad gitarr till New roots.

Först ut var det portugis kanadensisk svenska projektet Lusitanian Ghosts med en mycket intressant ljudbild och inte mindre än sex musiker på scen, detta var dock den lilla sättningen enligt Neil Leyton som leder bandet. De bjöd på en intressant spelning med många instrument man inte hör så ofta.

Som andra band på scen stod WoodsFolk från Sverige med sin något postapokalyptiska folk rock, även detta band är ganska många med stråksektion och allt vilket gav ett mycket mäktigt sound och sångare har en mycket bra röst som passar till arrangemangen.

Trea upp på scenen var The Recks som kom från Isle of Sark i Storbritannien de bjöd på en musik som är en vild blandning av gypsy jazz, folk, reggae, indie, hip-hop och rock, med en stark doft av tidigt 70 tal. Att se dem är lite som en blandning av Studio 54 och en varieté teater så de är något extra rent visuellt så väl som musikaliskt, allt upp speedat till max så det hela är riktigt intensivt. Ett roligt inslag och klart värt att se live men jag vet inte hur länge jag orkat lyssna till dem då de verkligen kör över alla dina sinnen.

Som fjärde artist kom Ivory Tusk som en stark kontrast till The Recks, då Ivory Tusk är en singer/songwriter från Argentina vars verkliga namn är Ezequiel de Lima, detta var hans tredje Live at Heart och hans musik bjöd på fina harmonier men det kändes som om publiken på plats mer hade varit där för det tidigare bandet och var mer intresserade av att prata med varandra än att lyssna på honom.

Sist ut för kvällen var Billy Momo med sin New roots musik och de var helt klart kvällens populäraste. Billy Momo är ett sju manna band med vitt skilda musikaliska rötter och de har en fantastisk energi som de dessutom lyckas förmedla till publiken så har du möjligheten att se dem passa på, de har också ett mycket underhållande mellansnack.

Idag drar man åter igång på Clarion Hotel klockan 19:00 och jag kan rekommendera Swedish Tiger Sound vid 21:00 och GRASS vid 22:00

Har du inte möjligheten att ta dig dit så streamas kvällen live på GTVPlay.

Se streamen här»

Karl-Johan Sandberg, Musik | Varierande musik på Clarion Hotel under fredagen
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login