”Vargen” albumdebuterar med elva nyskrivna sånger

Av den 8 augusti, 2017

”Vargen” albumdebuterar med elva nyskrivna sånger till dikter av Dan Andersson.

”Vargen” album-debuterar med ”Sånger från natten, sånger från Dan”, elva nyskrivna sånger till dikter av Dan Andersson (1888-1920). Det är texterna som tilltalar Vargen, med människor i marginalen eller samhällets skuggsida. Albumrelease ”Sånger från natten, sånger från Dan” den 15 september 2017.

Musikaliskt blandas traditionella visor med americana och creedence-country, som i (själv)mordballaden ”Hemlös” och hämndskrönan ”Tjuvskytten”. I låtarna till den ockulta novellsamlingen ”Det kallas Vidskepelse” och den egna ”Sagor från stad, sagor från land” är genren kanske mer odefinierbar, men kategoriseras som sagomusik av ”Vargen” själv.

Singelrelease (Radio) ”Sång till Västanvinden” måndag den 7 augusti 2017.

Ett första smakprov från kommande albumet är singeln ”Sång från Västanvinden”, lyssna här »

Albumet innehåller elva nyskrivna låtar av ”Vargen” till dikter av Dan Andersson (1888-1920) och har spelats in med producenten och musikern Andreas Alm (Moltas m.fl.). På skivan gästar stråkmusikern Anna Maria Engberg (A.M.E, Jerry Williams, David Urwitz m.fl.). I september planeras en miniturné med ”Vargen” i b.la. Stockholm, Göteborg, Falkenberg, Varberg med omnejd, datum och spelplatser kommer att presenteras inom kort. Den 10 augusti bjuds det in till singelrelease på Django i Varberg, under kvällen framförs ett antal låtar.

Bakom artistnamnet ”Vargen” är svenska singer- songwritern och skådespelaren Reine Johansson från halländska Varberg som genom åren flitigt turnerat med över 150 spelningar/föreställninar per år, runt om i landet och medverkat i ett antal teater- uppsättningar och filmer.

Fakta
Dan Andersson: Dalarnas store skald, hans mest kända dikter är de tonsatta ”Jag väntar…”, ”Omkring tiggaren från Luossa” och ”Jungman Jansson”. Han omkom vid 32 års ålder på ett hotellrum i Stockholm av cyanidförgiftning.
Kända musikaliska uttolkare på senare år är Joakim Thåström, Sofia Karlsson och Dan Viktor m.fl.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login