Vårens och försommarens bufféfester – med en smak av Medelhavet

Av den 30 april, 2015

Det är verkligen en stor lycka att duka upp ett dignande bord och äta tillsammans med familj och vänner. Ibland blir vi många en vanlig vardag, ibland samlas vi för att något ska firas – kanske särskilt på våren och försommaren. Vilket som än är anledningen finns alltid ett behov av riktigt bra och generösa recept som passar att laga till många.

Jennie Benjaminsson och Stina Patetsos känner vi från Mästerkockarna i TV och från deras populära matblogg Jennie och Stina. Båda två kommer från stora familjer där dörren alltid har stått öppen och där alla har varit välkomna vid bordet och i köket. Maten har alltid varit det man samlats kring och den har delats med alltifrån familj och vänner till främlingar. Här delar de med sig av sina mest älskade och beprövade recept som passar bra när man är många. Välkommen på ett alldeles underbart generöst och härligt avslappnat kök – Jennies och Stinas.

Ibland passar det bäst med en välfylld buffé, kanske med en smakrik brie- och salamipaj eller en doftande fläskfilégratäng, med saftiga fyllda auberginer, en fräsch sallad, nybakt bröd och goda röror. Ibland passar ett stort fat mitt på bordet bäst, fyllt med pasta, grekiska köttbullar och en mustig tomatsås – och en rejäl form med underbart god tiramisu och kaffe som avslutning. Här finns också recept på läskande drinkar, läckra tillbehör och småplock, på klassisk söndagsstek, citronkyckling i ugn och den godaste moussakan du någonsin ätit. Här finns förstås förföriska desserter, ljuvliga kakor och tårtor till fikat. Alla recept i boken är för 10-12 personer och de är lika enkla att halvera som att dubblera.

Som en röd tråd genom alla recept finns en doft av medelhavet – och smaker som är underbart okomplicerade att njuta av.

Mat & Dryck | Kokbok
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login