Vårens balkongvin heter Lindeman’s Riesling

Av den 19 februari, 2019

Den 1 mars lanseras Lindeman’s Riesling, det tredje vinet i Lindeman’s populära serie i PET-flaska. Med en frisk och fruktig smak samt inslag av päron och vit persika är Lindeman’s Riesling ett lätt vin att tycka om. Vinets kvalitet överstiger prislappen och platsar likväl i picknickkorgen som på det dukade bordet.

Våren är snart på ingång och med den är förhoppningsvis picknickar och lunch på balkongen inte långt borta. Vårens vin heter Lindeman’s Riesling och kommer i praktiskt och miljösmart PET-flaska. Det är kanske lätt att tro att endast enklare viner säljs i PET-flaska men om det är något vin som kan ändra på den missuppfattningen är det just Lindeman’s Riesling. Trots det låga priset på 69 kr visar Lindeman’s Riesling hög kvalité med rena smaker och pigg syra.

– Vi eftersträvar att använda oss av mer resurseffektiva och återvinningsbara förpackningar och när det kommer till Lindeman’s är alla varumärkets stilla viner i bag-in-box, lättviktsflaskor eller PET, säger Sara Ollermark, Senior Brand Manager, Treasury Wine Estates.

Viner med PET som förpackning är fortfarande ett litet segment på Systembolaget men det växer. Jämfört med 2017 har viner i PET-flaska ökat sin marknadsandel med 64%.

Vi säger välkommen till vår nya medlem i Lindeman’s uppskattade vinserie på PET-flaska!

Lindeman’s Riesling, finns tillgänglig på Systembolaget från och med 1a mars

Lindeman’s Riesling är ett friskt och torrt vin med fruktighet som har inslag av päron, vit persika och citrus. Gott att dricka som aperitif men passar också bra till fisk- och skaldjursrätter, till exempel en asiatisk fiskgryta eller fräsch sushitallrik.

Lindeman’s Riesling
Alkohol: 11,5% 
Artikelnr: 6145-01
Pris 69 kr.

Dryck | Lindeman’s Riesling
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login