Vårda händerna i vinter – fem tips för kalla dagar

Av den 8 november, 2018

Torra händer är ett vanligt besvär under vintermånaderna. Huden kan bli rödflammig, ömtålig och sprucken. Det är inte heller ovanligt att den stramar och kliar. Dessbättre är hjälpen nära. Decubal hudvårdsserie är speciellt framtagen för torr hud och är helt fri från färgämnen, parfym och parabener. Här har vi samlat några användbara tips för vinterns handvård.

1. Rengör händerna med en mild tvättolja. Noggrann rengöring är A och O för att bibehålla fina och mjuka händer. Använd en mild tvättolja istället för vanlig tvål, exempelvis Decubal shower & bath oil, som rengör och återfuktar huden. Tvätta gärna händerna i ljummet vatten eftersom hett vatten torkar ut huden.

2. Smörj in regelbundet under dagen. Händerna brukar vara den kroppsdel som utsätts för flest påfrestningar under dagen. Förebygg, skydda och återfukta med hjälp av klassikern Decubal original clinic cream som har en fetthalt på 37 %. Ha den med fördel på handfatet eller skrivbordet för regelbunden smörjning under dagen. Clinic cream är rik på det mjukgörande ämnet glycerin och högrenat lanolin som hjälper krämen att snabbt tränga in i huden. Ta en ordentlig klick kräm och massera in i huden med mjuka tag.

3. Skydda händerna utomhus – och inomhus. Den kyliga luften och de kalla vindarna har en uttorkande effekt på huden. Även snö och fukt kan torka ut händerna. Handskar eller vantar är ett bra skydd när du vistas ute. Även inomhus finns det saker att tänka på. För den som arbetar mycket med papper och textilier är det viktigt att skydda händerna. Vid handdisk rekommenderas gummihandskar. Diskmedel och vatten har nämligen en uttorkande effekt på händerna.

4. Spruckna händer kräver det lilla extra. Är dina händer mycket fnasiga och spruckna? Då kan du behöva en fetare kräm. Decubal repair cream är en intensivt närande och fuktgivande fet kräm med 70 % fetthalt som mjukgör och hjälper till att återuppbygga huden. Den passar bra för mycket torr, fnasig och sprucken hud och kan användas varje dag för att hjälpa till att återställa spruckna och röda områden som händer och knogar. Den är lätt i konsistensen och behaglig att använda – även på ömmande hud.

5. Ge händerna en skönhetssömn. Vill du bibehålla hudens elasticitet? Natten är en utmärkt tidpunkt för en välgörande inpackning. Smörj in händerna med Decubal original clinic cream – eller Decubal repair cream om de är mycket torra och spruckna. Trä på tunna bomullsvantar för bästa effekt och ha dem på dig över natten. Voilà – både du och dina händer vaknar pigga och glada.

Försäljningsställen: Decubal hudvårdsserie är speciellt utvecklad för att ta hand om torr hud och säljs på apotek där sortimentet kan variera. Rekommenderat cirkapris Decubal original clinic cream: 55 kronor/100 g, 99 kronor/250 g, 189 kronor/475 g pump. Rekommenderat cirkapris Decubal repair cream: 119 kronor/100 ml. Decubal är utvecklad i nära samarbete med nordiska hudläkare och har funnits i Sverige i över 40 år.

Mode & Skönhet | Decubal hudvårdsserie
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login