Vårda ansiktet i vinter – fem tips mot torr hud

Av den 27 januari, 2018

Ansiktet får utstå mycket påfrestningar, i synnerhet under vinterhalvåret då den kyliga luften verkar uttorkande på huden. För den som redan har besvär med torr ansiktshud kan problemen förvärras av det kalla vintervädret, dessbättre finns det knep för att förebygga och lindra besvär.

Här har vi samlat de bästa tipsen från Decubal – experten på torr hud.

1. Rengör skonsamt
Att rengöra ansiktet morgon och kväll är grunden för en god hudvårdsrutin. Börja med att skölja bort eventuell makeup ordentligt. Tvätta dig sedan med en mild och skonsam rengöringsprodukt som återfuktar huden. Välj en produkt utan parfym, parabener och färgämnen. Undvik tvål eftersom sådan tillsammans med vatten löser upp det fett i huden som hindrar fukt från att avdunsta.

2. Smörj in ansiktet
Efter noggrann rengöring är det dags att smörja in ansiktet. Använd en ansiktskräm som ger huden ordentligt med fukt och näring för att hålla den mjuk och smidig. Decubal face vitalcream har ett flertal aktiva ingredienser som hjälper huden att återuppbyggas inifrån. Den är för daglig vård av torr hud och fungerar utmärkt som både dag- och nattkräm. Lagom till sportlovet (vecka 7) finns den i Apoteket AB:s sortiment, samt hos flera andra apotekskedjor.

3. Punktmarkera näsa, läppar och örsnibbar
Kom särskilt ihåg att smörja in dig innan du går ut i kyla och hård vind och försök att täcka så mycket som möjligt av ansiktet. För punktinsatser på problemområden såsom näsa, örsnibbar och spruckna läppar finns Decubal lips & dry spots balm. Det är en fet, närande och återfuktande salva för torr och känslig hud. Den fungerar även utmärkt på nagelband, torra armbågar och små sår på händer och fötter. Perfekt att ha med i jackfickan under en lång vinterpromenad.

4. Kom ihåg resten av kroppen
Inför långa dagar på isen, i skogen eller skidspåret är det viktigt att grunda med en skyddande kroppskräm. Klassikern Decubal original clinic cream med 38 % fetthalt gör jobbet. Den är framtagen för daglig, förebyggande hudvård och kan användas över hela kroppen – även i ansiktet. Under vintern höjer man ofta värmen inomhus. Den varma luften verkar uttorkande på huden vilket ökar behovet av fuktgivande hudvård. Smörj in dig en extra gång under dagen om du känner att huden stramar och kliar.

5. Första hjälpen för problemhud
Har du mycket torr, fnasig och sprucken hud? Då är det extra viktigt att kontinuerligt tillföra fett och fukt. Använd en återuppbyggande kräm som Decubal repair cream med 70 % fettinnehåll – en intensivt närande och fuktgivande kräm med aktiva, hudidentiska ingredienser. Repair cream rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet. Smörj in dig tills huden inte längre känns stram. Eftersom torr hud har ett underskott på fukt är det i princip är omöjligt att smörja in sig för ofta.

Decubal – för vårvinterns hudvård
Decubal består av en hel serie hudvårdsprodukter för ansiktet och resten av kroppen. De är helt fria från parfym, färgämnen och parabener. Här är ett urval av vårvinterns favoriter.

Decubal face vital cream – återuppbyggande för torr ansiktshud
Decubal face vital cream är en intensivt vårdande och fuktgivande kräm för huden i ansiktet. Den är speciellt utvecklad för torr hud med särskilt behov av näring och återuppbyggnad. Den har ett flertal aktiva ingredienser som hjälper huden att återuppbyggas inifrån, bl. a. hudidentisk ceramidblandning, E-vitamin, sheasmör och vitamin B3. Face vital cream tränger snabbt in i huden och lämnar en matt yta. Fetthalt: 18 %. Rek. konsumentpris: 99 kronor/50 ml.

Decubal lips & dry spots balm – närande och mjukgörande för utsatta områden
Decubal lips & dry spots är en fet, närande och återfuktande salva för punktbehandling av torra läppar samt andra torra partier på kroppen såsom nagelband och armbågar. Den innehåller högrenat lanolin som snabbt tränger in och mjukgör huden och bivax som hjälper huden att snabbare återställa sig. Fetthalt: 99 %. Rek. konsumentpris: 69 kronor/30 ml.

Decubal original clinic cream – klassikern för torr hud
Decubal clinic cream skyddar och återfuktar torr och känslig hud och kan användas från topp till tå av hela familjen. Clinic cream är rik på det mjukgörande ämnet glycerin och högrenat lanolin, som hjälper krämen att snabbt tränga in i huden. Rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet. Fetthalt: 38 %. Rek. konsumentpris: 55 kronor/100 g, 99 kronor/250 g, 189 kronor/475 g pump.

Decubal repair cream – för extra torra områden
Decubal repair cream är en intensivt närande och fuktgivande fet kräm med aktiva, hudidentiska ingredienser som ceramider och vitamin B3 som mjukgör och hjälper till att återuppbygga huden. Den är speciellt utvecklad för personer med mycket torr, fnasig och sprucken hud och kan användas varje dag för att hjälpa till att återuppbygga och återställa spruckna, och röda områden som t ex kinder, armbågar, knän och hälar. Rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet. Fetthalt: 70 %. Rek. konsumentpris: 119 kronor/100 ml.

Decubal – experten på torr hud
Decubal hudvårdsserie är speciellt utvecklad för att ta hand om torr hud – dygnet runt. Decubal är utvecklad i nära samarbete med nordiska hudläkare och har funnits i Sverige i över 40 år. Alla produkter är fria från färgämnen, parfym och parabener. Decubal säljs endast på apotek där du även kan få råd om din egen och familjens hudvård. Sortimentet kan variera mellan olika apotek. Läs mer och finn produkter i serien på www.decubal.se

Mode & Skönhet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login