Varannan hundägare är ute och går 1–2 timmar dagligen

Av den 4 augusti, 2018

Det kan vara en ljuvlig stund ute i det fria eller ett plågsamt måste i regn och storm. Vad som är säkert är att ingen hundägare kommer ifrån promenader med sina fyrbenta vänner – något som kan göra väldigt gott för hälsan! Enligt en ny undersökning från Arken Zoo är varannan hundägare ute och går 1–2 timmar dagligen – och var tredje person tar promenader på över två timmar per dag!

I ur och skur, värme och kyla, ljus och mörker. Är det en sak som är säker så är det att hundägare är utomhus i alla väder! Även om tv-soffan lockar behöver hunden rastas och många hundägare får en hel del motion tack vare livet med djur.

Arken Zoo, Sveriges största kedja inom zoofackhandel, har i en undersökning frågat hundägare om deras vanor kring motion. Så många som 96% av de tillfrågade svarade att de får mer motion tack vare sin hund. Träning och att komma ut och röra på sig var också anledningar som flera av deltagarna i undersökningen gav till varför de skaffade hund från första början.

48% uppgav att deras hund eller hundar får sammanlagt 1–2 timmars promenad dagligen. 30% säger att de går mer än två timmar per dag och 19% höll sig mellan 30–60 minuter.

De flesta har säkert känt emellanåt att det är svårt att hitta motivationen till att motionera. I undersökningen är det väldigt tydligt att nästan alla hundägare rör på sig mera tack vare sin vovve! Inte nog med att det finns massor av roliga grenar och hundsporter så är våra djur ofta en viktig anledning till att faktiskt gå ut på de där promenaderna som man vet att både hund och människa behöver, säger Sarah Frelin Ekvall, marknadschef på Arken Zoo.

Nöje | Hund
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login