”Vår tid är nu” – bästa serien enligt svenskarna

Av den 27 december, 2019

De senaste åren har det blivit allt mer populärt att streama serier. 2019 var inget undantag. Undersökningen “Svenska TV-panelen” visar nämligen att sex av tio svenskar har börjat följa minst en ny serie under året som gått. Men vilken var egentligen svenskarnas favorit att streama 2019? Det visar sig att en av SVT:s största dramasatsningar genom tiderna toppar listan. Nämligen Vår tid är nu. Serien följs av de hyllade serierna Chernobyl och Game of Thrones.

Finalen av Game of Thrones, efterlängtade premiärer och första svenska Netflix-serien. 2019 har minst sagt varit ett händelserikt streamingår. Nu summerar tv.nu året som gått genom att presentera den senaste upplagan av undersökningen ”Svenska TV-panelen”. Och svenskarna är överens, Vår tid är nu är årets bästa serie. Hela 22 procent uppger nämligen att de tycker att serien i vilken vi får följa familjen Löwander under flera decennier var bäst 2019.

SVT:s stora satsning följs av svenskproducerade Chernobyl, populära Game of Thrones och det kungliga kostymdramat The Crown. Även komediserien Solsidan är populär bland svenskarna. De omtalade serierna Big Little Lies och Black Mirror har dock inte övertygat, de hamnar nämligen längst ner på listan.

– Det är lätt att förstå hur streaming vuxit på linjär TV:s bekostnad. Precis som mycket annat i vår vardag föredrar vi saker ”on demand”. Vi vill helt enkelt inte behöva anpassa oss. Kanske är det just det breda utbudet och friheten att kunna titta när som helst som gör det till ett så framgångsrikt format. Framöver tror jag att streaming och framförallt serier kommer fortsätta växa. En trend som vi säkert kommer se mer av är det interaktiva formatet, där tittarna själva får vara med och påverka innehållet, säger Lina Femtvik, marknadschef på tv.nu.

Majoriteten följde nya serier 2019
Förutom vilken serie som var bäst under året visar avslöjar ”Svenska TV-panelen” även hur många nya serier svenskarna streamat 2019. Många visar det sig. Sex av tio har nämligen börjat följa minst en ny serie i år. Dessutom har hela 15 procent sett fem nya serier eller mer.

Topp 5: Årets bästa serier enligt svenskarna

  1. Vår tid är nu
  2. Chernobyl
  3. Game of Thrones
  4. The Crown
  5. Solsidan

Film | ”Vår tid är nu” – bästa serien enligt svenskarna
Örebroguiden

Källa tv.nu

You must be logged in to post a comment Login