Välkommen till världen Xanté Sparkling & Pear

Av den 8 februari, 2017

Ända sedan Xanté lanserades på den svenska marknaden 1994 har nästintill hela Sverige undrat hur vansinnigt gott den karaktäristiska päronsmaken skulle passa i ett mousserande vin. Nu är äntligen frågan på allas läppar möjlig att besvara då vi välkomnar Xanté Sparkling & Pear till världen.

Den korta versionen är att Xanté Sparkling & Pear är ett nytt och riktigt fräscht päronbubbel med otippat låg sockerhalt som du nu hittar i Systembolagets beställningssortiment.

Den något längre versionen är att Xanté Sparkling & Pear är kärleksbarnet mellan ett sprakande vin från regionen Emilia-Romagna i Italien och päronlikören Xanté av belgisk börd. Doften har inslag av mogna päron och tar dig till våra varmare årstider. Smaken är fruktig med en perfekt dos av päronsötma som balanseras upp av bra fräschör, en riktigt skön mousse samt en touch av eufori.

Xanté Sparkling & Pear är ett efterlängtat nytillskott på hyllan med smaksatta bubbel. Värt att notera är att den har en sockerhalt på ynka 40 gram/liter, som i jämförelse med övriga smaksatta mousserande viner på den svenska marknaden är ovanligt lite. Med sin krispighet och ganska torra stil passar en riktigt kall Xanté Sparkling & Pear perfekt till att kicka igång vilken fest som helst!

Det finns inte många regler när det kommer till hur Xanté Sparkling & Pear ska avnjutas. Servera den iskall i champagneglas eller ös på rikligt med is i rymliga partyglas och fyll upp med päronbubblet innan vännerna anländer in i ett konfettifyverkeri av rang. Allt är tillåtet i Xantés värld.

Xanté Sparkling & Pear har en alkoholhalt på 10 % och serveras med fördel vid ca 4–6 °C. Finns nu att hitta i Systembolagets beställningssortiment. En flaska à 750 ml kostar 99:- och har artikelnr 77569.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login