Välkommen till Konststaden Örebro

Av den 29 maj, 2017

Sugen på ett äventyr utöver det vanliga när familjen skriker: Sommarutflykt!? Vi har ett tips: Välkommen till Konststaden Örebro!

Själva grundidén i OpenArt är det villkorslösa mötet med konsten i det publika rummet. Bara det förhållandet gör förstås ett besök på årets upplaga fyllt av spännande möten. Men vi har inte stannat där: med en ny app, information i flera kanaler, upplevelsepaket för barn och vuxna, skaparverkstad och fler guidade visningar, kan vi lova en riktig Joyride i konstens rike!

OpenArt erbjuder olika upplevelsevägar för ung som gammal.

För att få ut mer av din konstupplevelse har OpenART i samarbete med vår IT-partner Headlight skapat en app. I appen kommer du, förutom att få information om öppettider och guidade turer, kunna navigera dig runt bland konstnärer och konstverk i staden, gå på kortare och längre konstslingor samt skapa din alldeles egna. För de yngre finns Kids, en rolig och kreativ konstslinga anpassad för barn och familjer att uppleva tillsammans.

Guidningar och skaparverkstad
I år erbjuder OpenArt och OpenArt kids fler guidningar både för barn och vuxna. Under hela sommaren erbjuds dagligen guidade turer av OpenArt som utgår från turistbyrån på Örebro slott. För barnfamiljer erbjuds konstvandringar för barn som startar på Örebro konsthall och avslutas med skaparverkstad på Örebro läns museum. Även visningar direkt på teckenspråk finns inplanerat vid flera tillfällen under sommaren.

Det här smörgåsbordets alla möjligheter hittar du förstås på vår nya hemsida: www.openart.se »


I sommar förvandlas Örebro åter till konstens urbana tummelplats. OpenArt, Sveriges största biennal för samtidskonst i det offentliga rummet, öppnar för sjätte gången. Det blir ett, av många efterlängtat, publikt möte med konst i citykärnan. Stadsrummet laddas under tre månader med spännande kreativitet, magiska upplevelser, och hisnande tankespår. 2017 års speciella fokusländer är Japan och Colombia.

Den 18 juni 2017 slår OpenArt Biennale ut i full blom med mer än hundra verk av sextio konstnärer i Örebros stadskärna: Allt kan med andra ord hända!

OpenArt pågår till den 10 september.

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login