Välkommen till en gnistrande galakväll

Av den 6 mars, 2017

På Örebrogalan torsdag 9 mars hyllas 2016 års eldsjälar och firar framgångar i regionen.

Att bli nominerad och att vinna ett pris under Örebrogalan skapar glädje och stolthet, den uppmärksamhet som prisutdelningen får varje år har visat sig skapa positiva effekter för alla inblandade.

På Örebrogalan delas fjorton priser ut till människor, företag och organisationer som har lyckats extra bra inom näringsliv, kultur, idrott och andra områden i samhället. Flera av priserna har en offentlig nomineringsprocess där allmänheten få ge förslag på kandidater. Omröstningen görs av prisvärdar som tar fram tre finalister per priskategori. Vinnarna offentliggörs vid prisutdelningen under galakvällen.

Från början kom idén om en Örebrogala från nätverket Örebroambassadörerna som bestod av kända personer med anknytning till Örebro. Örebrokompaniet var vid starten sammankallande för nätverkets träffar och det var vid ett av dessa möten som möjligheten att göra en riktig galakväll för att hylla lokala förebilder på bred front lyftes. Många andra städer runt om i Sverige gör detta med framgång och det bidrar till att stärka den lokala stoltheten på ett bra sätt.

Örebro kommun nappade på idén vilket resulterade i att Örebrogalans koncept blev en hyllning till lokala förebilder inom kultur, idrott, näringsliv och samhälle, alltså inte en ren näringslivsgala. Nu genomförs galan för nionde året.

För mer information och för att kolla in hälsningen från Andreas Lundstedt gå till hemsidan!

Nöje | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login