Vad jagar du efter? Performens på Örebro Konsthall

Av den 24 september, 2019

Vad jagar du efter? Någon gång ska vi bli nöjda. Tror vi. På lördag den 28 September skapar slagverkaren Emelie Sjöström och saxofonisten Erika Lindholm en performance utifrån fri improvisation baserad på frågan: ”Vad jagar du efter?” på Örebro Konsthall.

Stressen… pressen… ångesten…. och viljan. Framförallt viljan, att nå det där ouppnåbara. Det där som kan göra dej nöjd. Tanken om frid och vila som omger dej när du äntligen är där. Tanken och strävan som ständigt omger dej på vägen dit. Kommer du att nå dit? Kommer du att vara nöjd när du är där? Eller kommer en ny tanke och strävan alltid att finnas där, i vägen för att du ska kunna känna dej nöjd.

Tillsammans skapar slagverkaren Emelie Sjöström och saxofonisten Erika Lindholm en performance utifrån fri improvisation baserad på frågan: ”Vad jagar du efter?”.

Erika Lindholm är saxofonist och kompositör. Just nu aktuell med sitt debutalbum som släpptes i våras med egenkomponerad musik. Under våren 2018 var hon ute på turné med sitt projekt “Walleé signalerar” där hon tillsammans med elektroakustisk live-musik och en dansare improviserade till ljudet av en pågående dialysmaskin vilken hon samtidigt var uppkopplad till på scen. Erika har studerat till jazzmusiker på Musikhögskolan i Örebro.

Emelie Sjöström är en slagverkare med en förkärlek till trummor och konstmusik. Hon har under de senaste åren turnerat i Sverige, Baltikum och Indien samt samarbetat med kompositörer från bl.a. Hongkong, Azerbaijan, Ungern, Tjeckien och Sverige. Emelie har studerat konstmusik vid Musikhögskolan i Örebro.

» Mer info här «

Kultur | Vad jagar du efter? Performens på Örebro Konsthall
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login