Vackert, intressant med Cajsa-Stina och Jack

Av den 9 april, 2018

Örebro konserthus presenterade under söndagskvällen två artister som man nog lugnt sagt kan säga lever i skuggan av sina fäder, nämligen Cajsa-Stina Åkerström och Jack Vreeswijk.

Denna kväll besökte de Örebro med sin turné ”Du & Jag Farsan” vilken är en hyllning till deras fäder, två giganter inom svensk musikhistoria. Fred Åkerström och Cornelis Vreeswijk, två av Sveriges största vissångare.

Under kvällen bjuds vi på en varm och lite mysig stämning där Cajsa-Stina och Jack berättar historier om sina fäder samt tolkar deras musikaliska verk, i Jacks fall tonsätts även en dikt som Cornelis skrivit.

Vi får höra många kända låta från både Fred Åkerström och Cornelis Vreeswijk, jag blir särskilt glad att Jack spelar en av mina favoritlåtar med Cornelis nämligen ”Jag och Bosse Liden”, jag har hört den förut men blir alltid lika glad när den spelas.

Även Caisa-Stina kör flera av sin fars hits och bland dem kan man nämna ”Oslo” och ”Av längtan till dig”, Cajsa-Stina som nästa år firar 25 år som artist passade även på att spela låten som startade hennes karriär som artist nämligen ”Fråga stjärnorna”.

Paret passar också på att sjunga duett ett flertal gånger under kvällen, när de gör ”Hönan Agda” så ger deras samspel på scenen ett underbart tillskott till en redan bra låt. Men vad vore en kväll med musik från herrar som dessa utan lite allsång, det blir det när man spelar ”I natt jag drömde” och även i refrängen till ”Jag ger dig min morgon”.

Detta var en mycket trevlig och rolig kväll där snacket är den största behållningen för mig, förstå mig rätt, Jack och Cajsa-Stina är fantastiska musiker och bär sina fäders arv som vissångare med den äran men jag gillar att få höra hur de olika låtarna blev till och vad det finns för historier bakom.

Cajsa-Stina Åkerström och Jack Vreeswijk ”Du & Jag Farsan” får hela…

Bilder från konserten.

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login