Utställning i Spannarboda om Bengt Emil Johnson framflyttad

Av den 30 mars, 2020

Den utställning och kulturcafé med happening i ord och ton om allkonstnären Bengt Emil Johnson som skulle ha hållits 12 april på Ett Mindre Galleri i Spannarboda är framflyttad till sommarens slut.

Bengt Emil Johnson (född 1936 i Saxdalen, död 2010 i Stockholm) var en svensk poet, författare, radioman, tonsättare och skribent. Han var en betydande gestalt i svenskt konstliv runt 1960-talet på scener som Pistolteatern, Fylkingen och Moderna museet.

I utställningen ”oväntat” presenteras allkonstnären Bengt Emil Johnsons rika värld av musik, fåglar och poesi i ljud- och bildcollage i sextiotals-anda. Utställningen avslutas med ett kulturcafé och happening i ord och ton med schweiziske översättaren Lukas Dettwiler, musikern och bildkonstnären Thomas Lundkvist, folkmusikern Jean-Pierre Yvert och organisten Anders Inge.

Utställningen och kulturcafét ”oväntat” kommer att hållas i slutet av sommaren (tid meddelas senare) på Ett Mindre Galleri på Östergården 259 i Spannarboda (hos Thomas Lundkvist).

Kultur | Utställning i Spannarboda om Bengt Emil Johnson framflyttad
Örebroguiden

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login