Utflykter nära dubbelt så viktigt som smidig flygresa

Av den 6 juli, 2018
Dykning är en av många populära aktiviteter under en semesterresa utomlands

Nästan 3 av 10 svenska resenärer prioriterar utflykter eller aktiviteter på resmålet när semesterbudgeten ska fördelas. Drygt en fjärdedel lägger helst pengarna på ett bra boende, medan endast 17 procent anser att en så smidig resa som möjligt är mest prioriterat. Detta visar Tickets senaste Sifoundersökning.

– Det är otroligt roligt att svenska resenärer prioriterar utflykter och aktiviteter. Jag hade nog gissat att boendet skulle toppa listan, och att det inte skulle vara så stor skillnad ner till att lägga pengar på en så smidig resa som möjligt. Det kan låta klyschigt, men resor ger verkligen minnen för livet och att då lägga pengarna på utflykter under semestern är helt rätt, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Unga resenärer mest benägna att lägga pengar på utflykter och aktiviteter
Yngre resenärer i åldersgrupp 18-30 sticker ut som de som i störst utsträckning vill lägga semesterkassan på utflykter på resmålet – 38 procent spenderar helst pengar på att se och uppleva så mycket som möjligt under resan. Bland de äldre resenärerna i åldern 66-79 är motsvarande siffra endast 23 procent.

Smidig resa viktigare ju äldre man blir
De mer seniora resenärerna (66-79 år) prioriterar betydligt mer än övriga resenärer en smidig resa med t.ex. direktflyg och bra flygtider (26 procent). Unga resenärer är klart mest flexibla vad gäller mellanlandningar och mindre bekväma avgångs- och ankomsttider, endast 5 procent anser att en smidig resa är mest värd att spendera reskassan på.

För en perfekt utlandsresa är det självklart bra att utgå från vad man vill ha ut av semestern. Om det är upplevelser på resmålet så är det smart att lägga lite tid på research, fråga runt i bekantskapskretsen eller kanske fråga en resesäljare om tips på aktiviteter och utflykter för att på så sätt kunna fokusera på det man vill göra under själva resan, tipsar Katarina Daniels vidare.


Vad lägger du helst pengarna på när du reser utomlands?

1. Utflykter/aktiviteter på resmålet, 29 procent
2. Bra boende, 26 procent
3. Så smidig resa som möjligt (direktflyg, bra avgångs- och ankomsttider etc.), 17 procent
4. Restaurangbesök, 16 procent
5. Shopping, 3 procent
6. Nattliv, 0 procent
7. Annat, 5 procent
8. Tveksam, vet ej, 5 procent

Resa
Örebroguiden

Källa: Tickets Sifoundersökning, riksrepresentativt urval

You must be logged in to post a comment Login