USA hetare än någonsin

Av den 22 oktober, 2016

Ett omstritt presidentval och orkanen Matthew hindrar inte svenskarna från att resa till USA. I vinter är USA hetare än någonsin och Florida slår alla rekord, inte minst bland barnfamiljerna. Bara under höstlovet har Miami en bokningsökning på hela 84 procent jämfört med 2015. Även destinationer som Orlando och Fort Lauderdale får ett rejält uppsving. Det visar färsk bokningsstatistik från Resia.

Trycket på USA-resor har varit stort de senaste åren. Men den här hösten och vintern går vi mot ett rekordår. Vi märker inte alls av någon oro för fler orkaner eller hur det stundande presidentvalet ska påverka landets turism. Många lockas av USA:s välkomnande atmosfär, kombinationen av fina stränder och pulserande stadsliv, shoppinglivet samt blandningen av människor, säger Bo Jakobsson, försäljningsdirektör på Resia.

Allt fler svenskar firar också höstlovet på ett kryssningsfartyg i Karibien med Miami, Fort Lauderdale eller Port Canaveral som avresehamn. Även lekfulla Orlando är mer populärt än vanligt i år. Under höstlovet har bokningarna hit ökat med hela 127 procent. Två nya direktflygslinjer mellan Stockholm-Fort Lauderdale och Köpenhamn-Miami har också påverkat den stora USA-efterfrågan.

Det var länge sedan vi såg så här stora ökningar på bara ett år. Men den växande trenden är ett kvitto på att Florida har allt som behövs för en lyckad semester och här finns något för alla. Det ska bli spännande att se om trenden håller i sig även nästa år – men det tror jag, säger Bo Jakobsson.

De fem mest populära utflykterna i Florida (enligt Resias USA-specialister)

 1. Alla nöjesparker i Orlando – framför allt Disney World och Universal Studios.
 2. Sawgrass Mills – shoppingcenter nära Fort Lauderdale.
 3. Nationalparken Everglades – för att beskåda alligatorer och krokodiler.
 4. Alla fantastiska stränder – till exempel Clearwater Beach som är nummer 1 på TripAdvisors lista över USA:s vackraste stränder.
 5. Key West – Karibien fast ändå inte. Populärt med dagsutflykter från Miami.

Tio i topp-lista – höstlovets mest bokade USA-resor *

 1. Miami
 2. Orlando
 3. New York
 4. San Francisco
 5. Fort Lauderdale
 6. Los Angeles
 7. Honolulu
 8. Las Vegas
 9. Tampa
 10. Fort Myers

* Topplistan är baserad på Resias försäljning av USA-resor under höstlovet 2016.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login