Uppmuntran för våra seniorer

Av den 17 april, 2020
Uppmuntran till våra seniorer i coronatider

Med anledning av coronavirusets framfart rekommenderas våra äldre i samhället att stanna hemma och att undvika sociala kontakter. Det är en tuff tid, och det finns risk för att många känner sig ensamma och isolerade i sina hem. Därför har ÖBO valt att göra olika insatser för att lysa upp vardagen för dem som bor i våra seniorboenden. Här är ett axplock av vad vi gjort hittills. Vi fortsätter hitta sätt att hålla kontakten med våra äldre.

Uppskattad påskpresent
Inför påsken, när många inte hade möjlighet att träffa nära och kära som vanligt, bjöd ÖBOs seniorgäng på en liten påskpresent till seniorerna i form av chokladkakor med en påskhälsning till samtliga 1 234 hushåll inom våra seniorboenden. Det blev väldigt uppskattat av de äldre.

Frågesport och ”dagen garv” i mejlkorgen
Under en vecka anordnades en digital frågesport på mejl. Fem glada seniorvinnare med rätt svar fick ett besök från ÖBO som lämnade över ett pris.

Under påskveckan fick seniorerna också ett ”dagens garv” med roliga historier på mejlen varje dag.

Gårdsmusikanter
Under påskveckan bjöd två musiker från Örebro kammarorkester, Olof Ericsson och Kevin Spagnolo, på vacker klassisk musik på innergården hos Vasa Senior på Karlslundsgatan.

Hjälp med enklare ärenden
Våra seniorsamordnare hjälper till med enklare ärenden, som att handla mat eller hämta mediciner på apotek. En väldigt uppskattad tjänst för dem som inte har någon annan som kan hjälpa till med sådana vardagsbestyr.

Nöje | Uppmuntran för våra seniorer
Örebroguiden

Källa ÖBO

You must be logged in to post a comment Login