Upplev världens fem bästa stränder med Star Clippers

Av den 23 juli, 2018

Små segelfartyg har en stor fördel. De kan lägga till vid de vackraste sandstränderna på de mest natursköna öarna. Som gäst ombord njuter man av närkontakt med praktfull natur och stillheten av himmel och hav innan man vaggas till sömn.

I år kan du komma till dessa fem drömstränder med Star Clippers fartygen. Pink Beach i Indonesien, Ko Hong i Thailand, South Friars Bay på St Kitts, Plage d’Arone på Korsika och Captain’s Best på Grenardinerna.

Rosa Sandstrand i Indonesien
Pink Beach eller Pantal Merah på indonesiska är som namnet anger en strand med rosa sand, en av bara sju stycken i världen. Den ligger på Komodo Island och kan kallas ett av världens naturliga underverk. Färgen kommer från mikroskopiska små djur som kallas Foraminifera.

Dessa djur producerar ett rött pigment på korallreven. När de små fragmenten av röd korall blandas med vit sand får man den mycket vackra rosa nyansen. På Pink Beach skall man njuta av färgprakten med det vackra turkosa havet, den klara blå himmelen, det gröna tropiska landskapet och den fascinerande rosa sanden. Korallreven är i gott skick med många olika fisksorter. Ett perfekt ställe för snorkling.

14 juli, 11 och 25 augusti, 8 och 22 september och 6 oktober med Star Clipper 7 nätters kryssning Bali – Bali från EUR 1740 per person i dubbelhytt.

Blå lagun och grön vegetation i Thailand
Koh Hong eller Hong Island är en vacker ö i Thailändska farvatten utanför kusten vid Krabi. Hong Island är en del av nationalparken Than Bok Khorani och är känd för en vacker blå lagun. Infarten är trång, vattnet är kristallklart och idealiskt för en sim- eller paddeltur. 

Hela ön är naturskön med vita sandstränder och representerar själva drömmen om paradiset.

3 och 10 november, 1, 8 och 15 december med Star Clipper 7 nätters kryssning Phuket – Phuket samt 17 och 24 november, 22 och 29 december med 7 nätters kryssning Phuket – Singapore från EUR 1615 per person i dubbelhytt.

Vit ändlös strand i Karibien
South Friars Bay på St. Kitts i Karibien är en enda lång och särdeles vacker strand på sydänden av ön. Där finns strandrestaurang, bar och fantastiska möjligheter att simma och snorkla, promenera längs havet eller bara slappnaav.

En färgrik romcocktail i baren kan kanske fresta lite på eftermiddagen.

22 december 2018, 5 och 19 januari, 2 och 16 februari, 2 och 16 mars 2019 med Star Flyer 7 nätters kryssning St. Maarten – St. Maarten från EUR 1615 per person i dubbelhytt.

Strand för vattensport i Grenardinerna i Karibien
Stranden Captain´s Best ligger praktfull på en av öarna i Grenardinerna. Det är ett fridfullt och orört örike där Captain´s Best är den vackraste stranden. Här skall man bara njuta av livet, ta en paus från vardagen, simma,sola och prova Star Clippers vattensportaktiviteter. Kan det vara bättre på en semester?

22 december med Royal Clipper 7 nätters kryssning Barbados – Barbados med Grenadinerna från EUR 1920 eller 24 november med Star Flyer 14 nätters kryssning Barbados – Panama från EUR 3480 per person i dubbelhytt.

Idyllisk naturstrand på Korsika i Medelhavet
Plage d’Arone på Korsika är en vacker halvmåneformad strand som ligger idylliskt till med skyddande terräng och höga berg i bakgrunden. Här njuter man i sin egen värld med strand, sol och bad. Plage d’Arone med mycket fin sand omgärdat av vild natur är en Medelhavspärla på västsidan av Korsika.

22 september och 6 oktober med Royal Clipper 7 nätters kryssning Cannes – Cannes från EUR 2050 per person i dubbelhytt.

Alla priser är exklusive hamnavgifter och flyg till och från kryssningen

Resa | Star Clippers
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login