Upplev Toscana som aldrig förr

Av den 23 september, 2018
#TuscanyAgain

De flesta känner till Toscana, men har man verkligen upplevt den toscanska kulturens mångfald?

Unika och magiska upplevelser väntar i detta extraordinära landskap – Det är tid att besöka Toscana igen!

Tuscany Again är en nonprofit organisation som nu pusta nytt liv i det gamla välkända Toscana, målet är att ta besökande med på en resa där man upptäcker nya sidor av Toscana som man aldrig upplevt tidigare.

Låt dig förföras av Toscanas originalitet på vägen till det välkända.

Florens dolda skatter – länge leve konsten

Florens har en förbluffande samling av samtidskonst i Poggio A Caiano, ett grönt andrum i utkanten av staden. Här tornar Villa il Cerretino från 1600-talet på en kulle. Därinne hittar man otroliga konstverk från popkonstnären Valerio Adami till epokgörande designers som Ettore Sottsass och Gae Aulenti som håller Toscanas diskussioner om forntiden, nutiden och framtidens konstscen vid liv.

Skapa hantverket och gör din egen souvenir
Gå på upptäcktsfärd i Florens underbara skulpturella arv. Frilli Gallery för dig genom skulpturhistorien från forntida dagar till moderna tider.

I det otroliga galleriet gnistrar magin bokstavligen talat när skulpturerna får liv i brons och marmor. Känn energin, andas luften av metall och sten och delta själv i processen. Här kan du skapa ditt eget konstverk som du sen kan att ta med hem som en souvenir.

En stjärnbeströdd matlagningslektion
I hjärtat av Florens ligger Villa Bardini med en trädgård runt om Michelin restaurangen, La Leggenda dei Frati. Omgivet av förförande samtidskonst bjuder de duktiga kockarna Filippo Saporito och Ombretta Giovannini välkommen till en matlagningslektion i särklass.

De står klara att lära dig hur man kan lyftas till nya gastronomiska höjder. Du får själv lov att vara med att förbereda den skräddarsydda middagen medan kökscheferna vägleder dig till den helt rätta ”al dente” strukturen i din pasta och hur du tillsätter de lokala kryddorna. Innan middagen serveras kan du gå en tur i parken och uppleva dess rika blomhav och få en glimt av solnedgången.

Vi älskar kaffe
Då kaffebönorna kom till Europa uppfann italienarna espresso. Man har manipulerat kaffet och bland annat uppfunnit macchiato och cappuccino.

Besök ett autentiskt florentinskt kafferosteri och lär dig espressons ABC. Hur man maler bönorna till perfektion och hur man skiljer olika varianter av Arabica och Robusta. Med kunniga kaffe experter som guider dig igenom kafferesans många smakintryck och bryggtraditioner så blir du snart en kaffemästare.

Det gamla Toscana
Denna magiska regionen är känd för sina odödliga traditioner, historia, konstnärliga arv och inflytelse på kulturen – för att inte glömma den fantastiska natur som spänner från berg till hav och omfattar vildmark och antik kultur.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login