Upplev Norge från soffan – med virtual reality

Av den 23 september, 2016

Nu kan du uppleva Norges mest spektakulära landmärken från ett fågelperspektiv i 360-graders panorama, med hjälp av VR-glasögon. Flyg hundratals meter över djupblå fjordar, dramatiska vattenfall, berg och glaciärer – säkert placerad i soffan.

Virtual reality (VR) är något som de flesta människor har väntat på med spänning sedan begreppet blev känt på nittiotalet. Nu har teknologin kommit tillräckligt långt för att VR-lösningar ska finnas tillgängliga för hemmabruk. Visit Norway har hakat på den nya tekniktrenden och nyligen lanserat appen Visit Norway VR som används tillsammans med VR-glasögon.

– VR är på väg att flytta in på massmarknaden med blixtens hastighet. Vi har länge haft 360-graders bilder och filmer på webbplatsen för Visit Norway – detta är ett nytt sätt att uppleva dem på, säger Hans Petter Aalmo, utvecklingschef på Visit Norway.

”Ger ett nytt perspektiv”
Visit Norways webbsida har tidigare vunnit det prestigefyllda Webby Awards för en 360-graders presentation av Geiranger och Sunnmøre. Filmerna finns nu tillgängliga i appen och teknologin bakom dem är utvecklad av Hamar-firmaet Making View, med hjälp av specialbyggda kameror och helikoptrar.

– Detta är det närmaste du kommer till att flyga över den vackra norska naturen på riktigt. Det är självklart inte avsett att ersätta resan; vi vill att detta ska vara en upplevelse som ger ett helt nytt perspektiv och som inspirerar till att besöka platserna, säger Aalmo.

Dessa är några av platser som du kan uppleva med VR:
Geirangerfjorden och De Syv Søstrene
Geiranger-Trollstigen
Sunnmørsalpene med Slogen och Randers topp.
Trollveggen
Ålesund
Hydnefossen i Hemsedal
Flåmsbanen
Stegastein
Folgefonna
Preikestolen
Kjerag och Lysebotn
Lofoten
Kragerø

Ladda ned appen här:
Play
AppStore

Film & Spel
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login