Upplev något fantastiskt med Dalaplan på Rock Bar

Av den 10 november, 2016

Fredagen 11 november ska ni infinna er på Rock Bar för då kommer självaste Dalaplan att dra med er på något helt fantastiskt!

Malmöbaserade kvintetten Dalaplan har raskt etablerat sig som ett av landets mest intressanta rockband. På sitt tredje och kaxigt titulerade album, »Det blir inte bättre än så här« bjuder de på en skarp mixtur bestående av lika delar frenetisk punk, svettdrypande garagerock och medryckande powerpop.

I förbifarten lyckas Malmöbandet också framkalla associationer till de högenergiska hits engelska poppunkarna Buzzcocks radade upp på parad under slutet av sjuttiotalet, Dalaplan har dock byggt upp en helt egen och unik ljudbild och på nya albumet ”Det blir inte bättre än så här” hörs det mer färgsprakande tydligt än någonsin tidigare.

Det är inte underligt att Thomas Holst (legendarisk Klippan-profil med förflutet i Wilmer X, Kommissarie Roy m.fl och med lysande soloalbum och SVT-dokumentär på sitt samvete) valt att gästsjunga och spela på Dalaplans nya platta. Holst-kompositionen »Den här stan är inte så platt som du tror« hade förmodligen gjort en ung, hungrig Bruce Springsteen grön av avund.

Fredag 11 november spelar Dalaplan på Rock Bar, missa inte något fantastiskt.

Mer info här >>

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login