Upplev Båtlivet – Tryggt och säkert i Coronatider

Av den 11 april, 2020

I dessa svåra tider informerar vi om hur vi båtmänniskor kan använda våra båtar trots det rådande läget med en pågående pandemi. Att komma ut på sjön, andas frisk luft och röra på sig är i grunden hälsobefrämjande och rätt hanterat en möjlighet till välbefinnande.

BELASTNING AV SJUKVÅRDEN
En tanke vi alla måste ta till oss är att den viktigaste sak vi som båtägare kan göra i detta läge är att minimera riskerna för att vi måste söka vård. Därför, tänk på att vara försiktig, utsätt dig inte för risken att skada dig. Känner du dig det minsta osäker, avstå som exempel från att polera båten från stegen eller göra ett vågat hopp i land. Iaktta största försiktighet med allt du gör i samband med båtlivet. Vi båtägare skall inte ta upp onödiga resurser för sjukvården.

KAN JAG RUSTA BÅTEN?
Båtar som står på båtklubbar och marinor har ju av naturliga skäl rejäla avstånd mellan sig. Oftast står de ute i den fria luften. Här finns stora möjligheter att hålla rejäla avstånd, båtägare emellan. Om du inte har egen transport utan åker med allmänna transportmedel till och från båten, följ noga de gällande rekommendationerna. Tar vi till oss de allmänna råd som Folkhälsomyndigheten utfärdar borde dessa miljöer utgöra en minimal risk för smittspridning.

Läs mer om allt som svenskt båtliv har erbjuda på upplevbatlivet.se

Hitta en båtklubb nära dig och läs mer om det ideella föreningslivet inom båtlivet på batunionen.se

Nöje | Upplev Båtlivet – Tryggt och säkert i Coronatider
Örebroguiden

Källa: Svenska Båtunionen

You must be logged in to post a comment Login