Upplev annorlunda aktiviteter på din fjällsemester

Av den 28 januari, 2019

Visst är det underbart med skidsemester med långa dagar i backen eller i längdspåret. Men ibland kanske man inte vill spendera hela dagen på skidorna eller så finns det de i sällskapet som hellre gör annat. Då kan det vara bra att veta att fjällen har mycket annat att erbjuda, även utan skidor på fötterna.

Lofsdalen i södra Härjedalsfjällen kan utöver en skidanläggning stoltsera med en vidsträckt fjällvärld där man kan uppleva aktiviteter utöver det vanliga. Här följer ett par exempel:

Fatbike/El-fatbike
En ny aktivitet som kommit starkt på senare år är fatbike, mountainbikes med stora däck som går att cykla på året runt. På vintern kan man cykla dessa på skoterleder och på så sätt susa fram ljudlöst och uppleva fjällen på ett nytt sätt. Gillar du inte att cykla uppför kan du ta med den på bandvagnen upp till Passet eller hyra el-varianten som gör uppförsbackarna lätta.

Vandra med snöskor
Vandring och vinter kanske inte är något man direkt kopplar ihop men faktum är att det går alldeles utmärkt och är en verkligt unik upplevelse. Man kan välja att antingen följa de markerade skoterlederna eller – om man vill ha en större utmaning gå fritt uppe på fjället.

Åka bandvagn till Våffelstugan
En äkta naturupplevelse i ett väglöst land. Man får inte lämna Lofsdalen utan att först njuta av denna klassiker. Åk inne i bandvagnen eller tolka efter med skidor och avnjut en våffla eller enklare lunch. Du kan också åka upp på en viltkväll då bland annat björnkött och jakthistorier står på menyn. En svårslagen aktivitet.

Hundspannstur
Swicha fram genom Lofsdalens fjällandskap bakom Siberian Huskies hundar. Känn kraften av de fyrbenda vännerna samtidigt som du njuter utav omgivningarna runt Glöte och Lofsdalen.

Åk på guidad skotertur
Är du sugen på att testa på skoteråkning men vill inte testa på egen hand? Då kan du hänga med på någon av skoteruthyrningens guidade turer. Välj mellan familjetur, grilltur eller kvällstur. Alla turer startar med en genomgång om hur man kör skoter och varken förkunskap eller förarbevis krävs.

Resa | Lofsdalen
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login