Uno Svenningsson ut på turné kommer till Conventum

Av den 8 januari, 2018
Foto: Johan Bergmark

Uno Svenningsson första artisten att tolkas i premiären av Tv4s ”Så mycket bättre”, nu är det också klart att han ger sig ut på turné i vår!

Lördag den 21 oktober är det äntligen dags för premiären av årets ”Så mycket bättre” på Tv4 och i det första programmets tolkas folkkära artisten Uno Svenningssons låtar. Idag är det också klart att Uno Svenningsson ger sig ut på turné med premiär i Malmö den 8 februari 2018.

De artister som ska tolka Unos verk är: duon Icona Pop, Eric Saade, Kikki Danielsson, Tomas Andersson Wij, Sabina Ddumba och Moneybrother.

Uno Svenningsson började sin karriär på 80-talet som medlem i bandet ”Freda” med flertalet stora hits som ”Allt man kan önska sig”, ”Vindarna”, ”Tusen eldar”. Uno provade sedan lyckan som soloartist vilket resulterade i hans stora genombrott med klassikern ”Under ytan” 1994. Totalt har Uno släppt sju soloalbum och gjort flertalet duetter, bland annat på Kens singel ”Mamma” från 1999.

Just låten ”Under ytan” har tidigare tolkats av artister Loreen och rapparen Blues och nu återstår det att se om någon av artisterna i årets ”Så mycket bättre” har valt den och tittarna får njuta av en ny version.

I höst med premiär på lördag den 21 oktober medverkar Uno i ”Så mycket bättre” på Tv4.

”Det ska bli kul att lära känna de här människorna. Det kommer nog bli väldigt roligt tror jag. Och ganska slitsamt. Det känns spännande.”, sa Uno under en intervju med Nyhetsmorgon tidigare i vår. På lördag får alla ta del av sommarens upplevelse.

Den 8 februari 2018 är det premiär för Uno Svenningssons på Slagthuset i Malmö. Därefter beger han sig vidare ut i landet och genomför då sin första konserthusturné sedan 2005. I samband med turnén släpps även ett nytt album.

Lördag 24 februari kommer Uno Svenningsson till Örebro och Conventum Kongress!

» Mer info här «

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login