Ungdomskultur till stöd för Musikhjälpen

Av den 12 december, 2016

Under veckan kommer det mycket uppskattade arrangemanget Musikhjälpen till Örebro. Årets insamlingstema ”Barn i krig har rätt att gå i skolan” får hjälp från flera olika håll av ungdomskulturen i Örebro län.

– Det är kul att se ungdomars engagemang för Musikhjälpen. Vi har extra fokus i regionen på barn och unga. Kultur för varenda unge och satsningar på våra folkhögskolor syftar till ungas delaktighet. Roligt att de unga visar vägen, säger Bengt Storbacka (S), ordförande i fokusnämnden för kultur, bildning och ideella sektorn.

Julkonsert och dansföreställningar av Kävestaelever
Flera av eleverna på Kävesta folkhögskola har tagit initiativ till att stödja Musikhjälpen.

Under onsdagen den 14 december, från klockan 8, kommer en grupp av skolans elever att stå på Våghustorget för att sälja bland annat tygpåsar med tryckta motiv som de tillverkat. Alla intäkter tillfaller Musikhjälpen.

Eleverna från musiklinjen ger en julkonsert på S:t Nicolai kyrka i Örebro den 15 december klockan 19.00.

Motsvarande initiativ görs också på danslinjen, där bjuder man på dansföreställningar på Örebro Konsthall onsdag den 14 december klockan 17.00 och lördag den 17 december klockan 13.30 och 15.00.

– Jag blir naturligtvis glad över att se vilket engagemang ungdomarna visar, och det ger ju verkligen hopp inför framtiden, säger Rikard Åslund, kulturchef vid Region Örebro län.

Två Ungpeng-konserter i veckan
Region Örebro län har tillsammans med flertalet av länets kommuner ett erbjudande till ungdomar där de har möjlighet att söka pengar för att genomföra scenarrangemang. Inte mindre än två sådana har beviljats i anslutning till Musikhjälpen. Båda kommer hållas i Kulturhuset i Örebro.

Onsdagen den 14 december klockan 18.30 kommer ett 20-tal ungdomar ge en föreställning som de kallar ”Där bland gnistrande stjärnor” som kommer innehålla musik, dans och teater. Man hoppas beröra publiken en känsla av tacksamhet över det vi har i Sverige och på det sättet inspirera till Musikhjälpens tema, Barn i krig har rätt att gå i skolan.

Lördag den 17 december genomförs också hårdrockskonserten ”Rockhjälpen” klockan 18.30 – även denna konsert på kulturhuset.

Kultur & Musik | Örebro Musikhjälpen 2016
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login