Ung publik på Heyou festivalen

Av den 29 oktober, 2018

Under lördagen gick sociala media festivalen Heyou av stapeln på Conventum kongress.

Där fanns under dagen möjlighet för besökarna att träffa sina favoritinfluensers. På plats fanns bland andra Linnea & Viola, Freja Renström, Isa & Nina och Daniel Norlin med flera. Tanken med festivalen är att fansen under trevliga förhållanden skall kunna träffa sina idoler.

Under festivalen har man också någonting man kallar för Creator Academy där de som var intresserade av att lära sig hur man blir framgångsrik som influenser, vad man bör tänka på om man vill ge sig in i detta. Denna hölls av Daniel Norlin och Kostik Harju.

Det var verkligen slående hur låg medelåldern var på besökarna och om jag räknar bort föräldrarna tror jag den hamnade på cirka elva år, så förändringen av medielandskapet fortgår.

Jag fick tillfälle att prata kort med Freja och Alva två av de influensers som fanns på plats.

Berätta lite om vad det är ni gör på nätet.
– Jag håller på med Musical.ly eller TIKTOK som det heter och har cirka en miljon följare, säger Freja.

– För mig är det Youtube och Musically som gäller och jag har cirka 40 000 följare på Youtube och 120 000 på Musical.ly, säger Alva.

Vad är det för innehåll ni skapar?
– På Musical.ly videor man mimar till eller så spelar man in videor som man redigerar lite hur man vill, man kan få saker att flyga och sånt, jag sysslar mest med redigerings grejen, säger Freja.

– Jag gör lite vloggar, challenges och annat kul på Youtube och på Musical.ly gör jag mest komedi, säger Alva. När det gäller vloggarna så handlar det mest om vad jag gör på en dag och personliga grejor.

Om ni skall ge ett råd till läsarna nu, vad anser ni är viktigast om man vill börja med Musical.ly eller Youtube?
– Att skita i alla som har någonting dåligt att säga, säger Freja.

– Ja, jag tycker att man bara skall köra och göra sin egen grej, säger Alva.

– Man får vara beredd på att vissa kommer att tycka att du är töntig och så vidare men det är bara att strunta i, fortsätter Freja.

– Det är också ett sätt att få utlopp för sin kreativitet, säger Alva.

Alla verkade i alla fall ha en trevlig dag både besökare och kreatörer.

Ni kan se vad Freja och Alva håller på med på följande adresser. Freja Renstöm, Instagram @frejarenstrom, TicTok @frejamusically. Alva, Instagram @giamolina, TicTok @giamolina, Youtube @giamolina.

Bilder från eventet.

Karl-Johan Sandberg, Nöje | Heyou
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login