Undersökning | Se upp – det här tappar vi i toaletten

Av den 1 juli, 2016

Det är mycket som inte ska hamna i toaletten, men som ändå gör det. Av misstag. Vanligast är smartphones, tandborstar och skönhetsprodukter.

Se upp med vad du lägger i bakfickan på shortsen i sommar. Det är mycket som inte ska hamna i toaletten, men som ändå gör det. Av misstag. Vanligast är smartphones, tandborstar och skönhetsprodukter. Och finländarna är slarvigare än övriga nordbor. Det visar en undersökning som Yougov har gjort på uppdrag av badrumsföretaget Geberit.

Över hälften av oss har någon gång tappat något i toaletten av misstag. Och framför allt är det telefonen (14 procent) som glider ur bakfickan eller tandborsten (14 procent) som landar med ett plums i toaletten. Men nycklar, plånböcker, smink och andra skönhetsprodukter löper också stor risk.

– Förutsatt att toaletten är nyspolad, så är den faktiskt ganska ren. Det kanske inte känns så kul, men rent hygieniskt räcker det att koka det som har trillat i toaletten i tre minuter, så är det fritt från bakterier, säger Sofia Ljunggren från Geberit.

Det här är dock tips som inte lämpar sig för telefonen eller plånboken, där det enda säkra är att plocka upp den ur bakfickan eller inte ta med sig den in på toaletten. 38 procent använder dock sin smartphone när de sitter på toaletten.

Geberits nordiska undersökning visar att finländare är de som tappar mest saker i toaletten. Här är det bara 39 procent som aldrig har gjort det, att jämföra med svenskarnas 46 procent, norrmännens 47 och danskarnas 50 procent.

Undersökningen har genomförts på ett representativt urval av 1000 personer/land i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Det här har vi någon gång tappat i toaletten (Sverige):
Smartphone (14 procent)
Tandborste (14 procent)
Skönhetsprodukter (13 procent)
Nycklar (5 procent)
Plånbok (2 procent)
Annat (13 procent)
(Källa: Geberit)

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login