Under höstlovet startar Örebro läns första musikkollo helt online

Av den 21 september, 2020

Fyra dagar under höstlovet erbjuds du som är mellan 12 och 18 år och bor i Örebro län att delta i ett musikkollo, helt online.

Under kollot får du möjligheten att skapa och spela musik i band på nya kreativa sätt,  man kommunicerar i programmet zoom och använder oss av digitala musikprogram samt ljud i sin omgivning såsom en porlande bäck, ett kastrullock eller en gitarr.

Man behöver tillgång till internet och en dator/surfplatta eller en smartphone, inga förkunskaper behövs.

Musikkollo online strävar efter att göra musikskapande tillsammans med andra ungdomar tillgängligt för alla under rådande pandemi. 

Vad består kollot av?

Man delar upp sig i olika band där man skapar musik tillsammans under kollot, varje dag hålls olika workshops där man lär och utforskar bland annat låtskriveri, field recording, ny musik och hur en skapar beats i musikprogram.

Under dagarna kommer man att hänga och lära känna varandra, man avslutar hela kollot med en gemensam livestream där vänner och familj bjuds in och visar det man gjort under kollot. 

Vad kommer man ta med sig efter kollot? 

  • Inspiration och kreativ pepp!

  • Känslan att vara med i ett band!

  • Nya vänner och gemenskap! 

  • Hur enkelt det kan vara att skriva en egen låt!

Vad behöver man inför kollot?

Du behöver tillgång till en dator/surfplatta, eller en smartphone samt en internetuppkoppling. Inga förkunskaper behövs.

Vilka är det som leder kollot?

De som leder kollot heter Emelie Sjöström (slagverkare) och Erika Lindholm (saxofonist), de arbetar som frilansmusiker och musiklärare med olika samarbeten runtom i världen.

De ser fram emot ett spännande höstlov med härligt häng och mycket musik, Musikkollo Online arrangeras av Kulturskolesamverkan i Örebro län i samarbete med studieförbundet NBV, Örebro Läns Folkmusikförbund, Region Örebro län och Kulturnämnden i Örebro kommun.

Här ansöker man:

Gå in på länken https://forms.gle/jeiYN3Bw817RVmFQ7 senast 18/10 för att ansöka om att delta på Musikkollo Online, man erbjuder totalt 20 platser. 

En ansökan garanterar inte en plats. I antagningsprocessen tar vi hänsyn till en jämn könsfördelning och att platserna fylls av deltagare från hela Örebro län. 

Musikkollo online kostar 250 kronor per deltagare.

Musik | Under höstlovet startar Örebro läns första musikkollo helt online
Örebroguiden

Källa Kulturskolesamverkan

You must be logged in to post a comment Login