Tvåfaldigt Grammisnominerade Loney Dear till Klubb Mono

Av den 27 januari, 2018

Vi har fått äran att inleda vår tredje säsong med en Europaturnépremiär med en av Sveriges finaste och mest egenartade artister: Loney Dear.

I höstas släpptes hans sjunde album ”Loney dear” som hyllats unisont och beskrivits som ett popmästerverk. Albumet är nominerat till årets album av Gaffa, men Loney Dear är dessutom nominerad till två grammis för årets alternativa pop och årets kompositör.

Loney Dear har under sin karriär turnerat världen över med några av indiemusikens största namn, något som gjort honom väl erkänd för sina fängslande konserter. Det är lätt att förstå för alla som t.ex. sett Emil ”Loney Dear” Svanängen framföra den otroligt känslofyllda versionen av Depeche Mode-låten ”Enjoy the Silence” i Ebbots ark i höstas. Gång på gång har det visats att Loney Dear är något utöver det vanliga och att vi inte kan vänta oss annat än magi när han sparkar igång sin turnépremiär hos oss på Klubb Mono.

Vi har även bjudit in en av våra favoritartister, Love Antell. Sist han besökte oss stod han i dj-båset spelade sjuor men nu kommer han att stå på scen och göra det han är bäst på: fängsla sin publik med sina kampsånger! Love är aktuell med ep:n ”Flytta på molnen” som släpptes på vinyl i 300 hand-sprayade unika ex. Tre låtar från ep:n finns redan på Spotify, den sista låten ”Vårt Shangri-La” släpps den 31 januari.

Kvällens dj är musikjournalisten Fredrik Strage som bl.a. är aktuell med succépodden “Hemma hos Strage”. Strage har utlovat mörk electropop, glimrade indiedisco och Lana Del Rey-remixerna som vi alla längtat efter. Discokulan kommer gå varm den här kvällen, det kan vi lova.

Och det är inte vilken kväll som helst, ett helt år har gått sedan Mono tog sitt allra första steg och det firar vi såklart med tårta! Ett stort tack till publik, artister och vänner som besökt och supportat klubben under året. Kärlek till er.

Lördag 3 februari kommer Loney Dear till Klubb Mono som håller till på Örebro Konserthus i foajen!

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login