Två snabba nyheter från Löfbergs

Av den 10 september, 2018

Kafferosteriet Löfbergs lanserar två nya snabbkaffen. Ett mörkrostat, fylligt som fått namnet Bold Espresso, och ett mellanrostat och välbalanserat som heter Fair Fresh. Båda ekologiska och Fairtrade.

– Med snabbkaffe gör man snabbt och enkelt en riktigt god kopp kaffe i alla lägen. Perfekt för både folk i farten och den som inte dricker kaffe så ofta, säger Lena Rodin, marknadschef på Löfbergs.

Ekologiskt och Fairtrade
Båda Bold Espresso och Fresh Fair är ekologiska och Fairtrade-märkta. Att kaffet är ekologiskt betyder att det odlats helt utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Fairtrade-märkningen fokuserar på mänskliga rättigheter och innebär att odlaren garanteras ett minimipris och att kooperativet får en extra premie.

Idag har hela Löfbergs sortiment en hållbarhetscertifiering. Bra för miljön, kaffeodlarna och konsumenter som i allt högre utsträckning efterfrågar hållbara alternativ, säger Lena Rodin.

Mer om nyheterna:

  • Bold Espresso Instant Coffe
    Ett mörkrostat, fylligt och lite syrligt kaffe med kraftfull smak. Gjord på noga utvalda arabicabönor. Ekologiskt och Fairtrade-märkt.
  • Fair Fresh Instant Coffee
    Ett mellanrostat och välbalanserat kaffe på noga utvalda arabicabönor. Ekologiskt och Fairtrade-märkt.

Mat & Dryck | Löfbergs
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login