Två av tre svenskar vill röra på sig på semestern

Av den 19 november, 2016

Semester betyder mer än lata dagar numera, två av tre svenskar, 66 procent, vill vara fysiskt aktiva när de reser i vinter. Det visar en undersökning som Sifo gjort inför vintersäsongen på uppdrag av skidreseföretaget SkiStar. 

 – Det är glädjande att så många svenskar vill ha en aktiv och hälsosam livsstil i dag. En semester i skidbacken ger ordentlig träning för hela familjen, samtidigt som den ger stressade människor en möjlighet att komma nära naturen och låta huvudet vila, säger Linda Morell, pr-chef på SkiStar.

Undersökningen visar att två av tre svenskar, 66 procent, tycker att det är mycket viktigt eller ganska viktigt att de kan vara fysiskt aktiva om de ska boka en vinterresa. Nära var tredje, 29 procent, svarar att det är mycket viktigt. Suget efter att röra sig på semestern går igen i alla åldersgrupper.

Våra stillasittande liv har blivit ett av Sveriges största folkhälsoproblem. Att passa på att röra på sig på vintersemestern är ett bra sätt för både vuxna och barn att må bättre och orka mer, säger Linda Morell.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att vuxna rör på sig minst 30 minuter om dagen, tillräckligt intensivt för att bli flåsiga, och åtminstone tio minuter i taget. Då stärks vår hälsa och risken att dö i förtid minskar. Men få når upp till rekommendationen: När forskare vid Karolinska Institutet satte rörelsemätare på svenskar över hela landet var det bara en procent som rörde sig så mycket.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login