Två av tre svenskar tror på en grönare jul

Av den 8 december, 2016

Julskinka, köttbullar och prinskorv är de vanligaste rätterna på de svenska julborden. Men två av tre svenskar tror att julbordet kommer bli grönare i framtiden. Nu lanserar Kung Markatta kampanjen #framtidensjulbord, ett initiativ med syfte att hjälpa människor att äta grönare och mer hållbart i jul.

Julmaten är viktigare än både julgran, julklappar och Kalle Anka för svenskarna. Det framgår av en undersökning, som Kung Markatta låtit genomföra inför julen 2016. Men även om dagens julbord fortfarande är mycket traditionellt, med julskinka och köttbullar som ohotade favoriter, så uppger fyra av tio svenskar att de saknar grönsaker och/eller vegetariska alternativ.

För Kung Markatta, som alltid uppmuntrat människor att välja ekologiskt om de vill äta mer hållbart, känns det naturligt att även inspirera till att äta mer grönt och vegetariskt. Vi äter för mycket kött i Sverige idag och det tär på miljön, säger Sara Termén, Marknadschef, Kung Markatta.

Den nya kampanjen #framtidensjulbord syftar till att hjälpa människor att få till ett grönare och mer hållbart julbord. Tillsammans med kocken Paul Svensson har Kung Markatta tagit fram flera gröna julrecept och tips på hur man ska tänka för att göra julbordet mer hållbart.

Julbordets utveckling följer utvecklingen i samhället och att äta grönare är ingen trend, utan en rörelse. Jag är helt övertygad om att framtidens julbord kommer att vara grönare än det är idag, säger Paul Svensson.

Alla recept finns på kampanjsajten kungmarkatta.se/framtidensjulbord >>

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login