Två av tre svenskar har firat födelsedag med en resa

Av den 26 november, 2019
Foto: NOVASOL Objekt: IKC440

När vi fyller år, firar vi det gärna med en resa, det visar en ny undersökning gjord av Novus på uppdrag av NOVASOL.

Novus undersökningen visar att 65 procent av svenskarna har firat en födelsedag med en resa. 28 procent har firat sin egen födelsedag och 51 procent har firat en familjemedlem/kompis eller släkt.

– Underbart att så många åker iväg för att fira någons födelsedag. Vi har ganska många bokningar där man firar att någon fyller jämt genom att hyra ett stort hus och bjuda in familj och vänner. Trevligt sätt att fira, säger Torbjörn Fredman, Nordenchef NOVASOL.

Personer mellan 50-64 år har i högre utsträckning firat sin egen födelsedag med en resa (39 procent). Däremot i åldersgruppen 18-29 år har 58 procent firat en familjmedlem, kompis eller släkts födelsedag med en resa.

Hushållsinkomst påverkar
Undersökningen visar även att hushållsinkomsten påverkar om du firat en födelsedag med en resa eller inte. 43 procent av svenskarna med en hushållsinkomst mellan 200-399 tkr svarar att de inte firat en födelsedag med en resa. Personer med en hushållsinkomst under 200 tkr är det 44 procent som svarar nej. Även män svarar i högre utsräckning nej (39%) jämfört med kvinnor (29%) till att de firat en födelsedag med en resa.

Har du firat någons födelsedag med en resa?
Ja, min egen (28%)
Ja, en familjemedlem/kompis/släkt (51%)
Nej (34%)
Vet ej (1%)

Resa | Två av tre svenskar har firat födelsedag med en resa
Örebroguiden

Källa NOVASOL
Om undersökningen
Undersökningen har genomförts av Novus på uppdrag av NOVASOL. Målgruppen för undersökningen är den svenska allmänheten. Totalt har 1187 intervjuer genomförts under perioden 30 januari-7 februari 2019. Deltagarfrekvensen är 63%. Undersökningen är genomförd via webbintervjuer i Novus

You must be logged in to post a comment Login