TV | Sommaren 2015 i SBS Discovery TV

Av den 30 april, 2015

Sommaren står runt hörnet och oavsett var du befinner dig finns det något att titta på. Som brukligt är tar hajarna över Discovery Channel andra veckan i augusti. Nytt för i år är att Kanal 9 laddar inför Shark Week med Sharknado-vecka veckan innan. 

Redan nu 18 maj startar fjärde säsongen av Breaking News med Filip & Fredrik och duon sänder live fyra kvällar i veckan ända fram till midsommar. Bland sommarens nya titlar finns dessutom Jane the virgin, Secrets and Lies och American Crime på Kanal 5, tredje säsongen av Hannibal på Kanal 9, iZombie och Constantine på Kanal 11 samt Idris Elba:No limits på Discovery Channel och New girls on the block på TLC.  Bilder finns bifogade!

Glad sommar önskar SBS Discovery TV!

Kanal 5

Breaking News med Filip & Fredrik
Säsongsstart måndag 18 maj 21.55

Nu kommer en ny, fjärde säsong av det Kristallen-vinnande programmet Breaking News i Kanal 5. Fyra dagar i veckan avhandlas högt och lågt i det dagliga svenska snackisflödet av Filip & Fredrik och deras gäster. Nytt för i år: Svenskarnas hemliga liv på nätet. Och jakten på Sveriges nya underhållare.

Efter att ha agerat parterapeuter i hyllade Ska vi göra slut? och fått statsministern att gråta med bejublade dokumentärfilmen Trevligt Folk återvänder Filip och Fredrik till studion för en fjärde säsong av Breaking News – programmet som vann pris för Årets fakta och aktualitetsprogram på tv-priset Kristallen i höstas. Duon sänder live måndag till torsdag i fem veckor med start 18 maj – fram till midsommar.

Jane the virgin
Premiär tisdag 26 maj 20.00

En ung, gudfruktig kvinna råkar bli inseminerad av misstag och hennes liv vänds upp och ned. Jane (Gina Rodriguez) ansätts av modern Xiomara (Andrea Naveda), som själv blev gravid med Jane i unga år och mormodern Alba (Ivonne Coll), som är djupt religiös. Dessutom möter vi donatorn Rafael (Justin Baldoni) – en gift playboy som inte bara äger hotellet där Jane arbetar, men också var hennes första förälskelse som tonåring – och hans fru Petra (Yael Grobglas) som har sin egen agenda. Janes pojkvän Michael (Brett Dier) jobbar som polis och har sitt eget speciella sätt att hantera Janes nya välsignade tillstånd.

Den prisbelönade komediserien startade i USA i oktober och är skapad av Jennie Snyder Urman (bla medproducent till Gilmore Girls, Men in trees, 90210, Lipstick Jungle och Emily Owens MD). Serien är baserad på en telenovela från Venezuela ”Juana la virgen”.

Secrets & Lies
Premiär torsdag 28 maj 21.00

Ben Crawford (Ryan Phillippe) hittar grannpojken Tom död i skogen när han tar en tidig joggingrunda. När mordutredaren Andrea Cornell (Juliette Lewis) kommer in i hans liv inser han att hans roll i tragedin förvandlats från vittne till misstänkt och runt honom faller den perfekta fasaden. Det lilla villakvarteret belägras av poliser och reportrar och undan för undan grävs hemligheter och vita lögner fram för att synas i dagsljuset. Ben och hans till synes perfekta familj med fru och två döttrar befinner sig redan i sönderfall och nu blir pressen outhärdlig.

Secrets & lies är ett modernt mordmysterium och en psykologisk thriller skapad av Barbie Kligman (Private practice, The Vampire Diaries) efter den australiska förlagan med samma namn. I rollerna: Ryan Philippe som Ben, Juliette Lewis som mordutredaren Andrea Cornell, KaDee Strickland som Bens fru Christy, Natalie Martinez (bla Under the dome) som Jess, offrets mamma.

Fotboll: EM-kval och vänskapsmatch Norge
Vänskapsmatch mot Norge 8 juni och EM-kvalmatch Sverige-Montenegro14 juni

Andra veckan i juni är det dags för nästa omgång: Sverige möter Montenegro i EM-kvalmatch inför fotbolls-EM 2016 söndag 14 juni 20.00. Dessutom bjuds vi samma vecka på en vänskapsmatch där Norge och Sverige möts, måndag 8 juni 19.30 i Kanal 5.

American Crime
Premiär måndag 22 juni 21.00 och 21.55 (sänds i dubbelavsnitt)

Krigsveteranen Matt Skokie dödas under ett inbrott i hans hem och hans fru Gwen attackeras. Fyra misstänkta tas in för förhör: en lättpåverkad tonåring, Tony, som tagit sig vatten över huvudet, Hector – en ung man som levt hela sitt liv i utkanten av det etablerade samhället och Carter och Aubry, vilkas beroende av droger och av varandra är helt och hållet förlamande och förstörande.

Trots att de misstänkta passar profilen är deras livssituationer långt mer komplicerade än någon kunnat förstå. Och det samma gäller offren i centrum av berättelsen. När Matts skilda föräldrar Russ och Barb kommer till staden för att begrava sin son och utkräva rättvisa å hans vägnar inser de att sonen knappast är utan skuld i sin egen död.

Dramaserien berättas omväxlande ur alla huvudpersonernas perspektiv, pilotavsnittet skrevs och regisserades av John Ridley. American Crime sänds i dubbelavsnitt med start måndag 22 juni 21.00. Serien startade i USA 5 mars.

I huvudrollerna ser vi: Felicity Huffman (som Barb Hanlon), Timothy Hutton (som Russ Skokie), David Hoflin som brodern Matt, Richard Cabral som Hector, Johnny Ortiz som Tony, Benito Martinez som Tonys pappa Alonzo, Elvis Nolasco som Carter och Caitlin Gerard som Aubrey samt Penelope Ann Miller och W.Earl Brown som Gwens föräldrar.

Under the dome
Säsong 3 startar 2 juli 21.55

En vecka efter USA sänder Kanal 5 tredje säsongen av Stephen Kings Under the dome. Det är tredje året vi får följa invånarna i lilla Chester’s Mills som blivit avstängda från omvärlden av en mystisk kupol. I första säsongen vändes människorna på orten mot varandra när kontakten med omvärlden skars av. Kupolen kommunicerade med en grupp unga människor och i slutet av säsongen visade kupolen vem som var den utvalda Monarken. I andra säsongen, som sändes sommaren 2014, följde vi ortsbefolkningen under de nya utmaningar som kom över dem – kupolens magnetism, frätande regn och den minskande tillgången på mat och vatten. I slutet av andra säsongen uppenbarade sig en väg ut samtidigt som väggarna började närma sig de fångade i Chester’s Mills. Säsong 3 startar 25 juni i USA och en vecka senare på Kanal 5.

Sommardeckare
Irene Huss-filmer på onsdagar i juli

Irene Huss-filmer sänds på onsdagar 21.00 från 1 juli. Huss-filmerna med undertitel Den som vakar i mörkret, Det lömska nätet, En man med litet ansikte, Tystnadens cirkel, I skydd av skuggorna och Jagat vittne sänds i sommar. Unge kommissarie Morses andra säsong kommer i slutet av sommaren.

A to Z och Selfie
Premiär fredag 22 maj för A to Z 18.00 samt Selfie 18.30

I A to Z besöker Zelda en dejtingsajts kontor för att klaga och då träffar hon Andrew som jobbar där. Känslorna svallar omedelbart. Är det en slump eller ödet?

Andrew jobbar på en dejtingsajt och drömmer om att träffa den stora kärleken. Zelda är en advokat som blev uppfostrad av en hippiemamma och har ett starkt rebelliskt drag. Hon besöker dejtingsajtens kontor för att klaga på dålig matchning. När de två träffas faller båda pladask.

Skådespelare: Cristin Milioti, Ben Feldman, Lenora Crichlow, Christina Kirk, Henry Zebrowski.

I Selfie möter vi den självupptagna läkemedelssäljaren Eliza Dooley är mäkta populär på sociala medier men behöver hjälp att skaffa vänner och bli omtyckt i verkliga livet. Hon ber ett marknadsföringsgeni om hjälp.

Sociala medier-superstjärnan Eliza Dooley har 263.000 anhängare som fanatiskt följer alla hennes inlägg på nätet. Men när ett pinsamt jobbmissöde hamnar på nätet inser hon att vara ”instafamous” inte är samma sak som att ha verkliga vänner. Hon anlitar marknadsföringsgurun Henry för att förbättra hennes rykte och lära henne att fungera med människor i den verkliga världen.

Skådespelare: Karen Gillan, John Cho, Allyn Rachel.

Fler titlar som är tillbaka
Fler serier som är tillbaka sommar

Mike & Molly är tillbaka tisdag 23 juni 22.00 med avsnitt ur femte säsongen, The Middle är tillbaka samma kväll med nya avsnitt ur sjätte säsongen, i slutet av sommaren är både Stalker och Criminal Minds tillbaka med nya avsnitt.

Kanal 9

Rizzoli & Isles
Tillbaka söndag 31 maj 21.00 med nya avsnitt ur säsong 5

Deckarduon Rizzoli & Isles tar över när Mad Men är slut och startar med trettonde avsnittet i säsong 5. Avsnittet var seriens återkomst efter vinteruppehåll i USA och sändes där 17 februari.

Kriminalpolisen Jane Rizzoli och rättsläkaren Maura Isles är mitt i ett fall med en åklagare som anklagats för mord när Jane måste fatta ett drastiskt beslut för att rädda ett liv. Sjätte säsongen kommer i juni i USA och i juli på Kanal 9.

Hannibal
Säsong 3 startar söndag 12 juli 22.00

Hannibal är tillbaka med en tredje blodisande säsong. NBC’s thriller med Mads Mikkelsen i titelrollen startade i april 2013 och har i två säsonger följt profileraren Will Graham vars medvetende balanserar mellan sinnlig närvaro och vansinne. Will har ovanligt lätt att sätta sig in i en seriemördares logik men hans arbete med några av världens mest bestisliska mord sätter sina spår och för att hålla sig frisk skickas han av sin chef Jack Crawford (Laurence Fishburne) till välrenommerade psykiatern Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen). Vad ingen vet är att Lecter själv är en seriemördare. Under andra säsongen fängslas Will själv som mordmisstänkt och är den enda som känner till Dr Lecters sanna jag. Will och Hannibal kommer allt närmare varandra och när säsong 2 slutar måste Will besluta om han ska skydda eller förgöra Hannibal. Säsong 3 startar 4 juni i USA.

Murdoch Mysteries
Säsongsstart lördag 6 juni 23.00 (från 11 juli kl 22.00)

Åttonde säsongen av Murdoch Mysteries startar 8 juni 23.00. I säsongsstarten utreder William Murdoch två fall med kopplingar till hamnen – mordet på en handlare och en kvinnokropp som verkar ha flutit i land. Polisens närvaro i hamnen ställer allt på ända och hamnarbetarna börjar slåss med polisen. Samtidigt arresteras Dr Ogden och Dr Grace när de protesteras för kvinnors rättigheter.

Åttonde säsongen sändes i höstas i Kanada och nu under våren i Storbritannien och USA.

Fotbollshelg
EM-kvalmatcher sänds fre-sön12-14 juni

Söndag 14 juni sänder Kanal 5 Sverige-Montenegro 20.00 och samma helg blir det inte mindre än tre EM-kvalmatcher på Kanal 9: fredag 12 juni möts Kroatien-Italien, lördag 13 juni möts Danmark-Serbien och söndag 14 juni möts Slovenien-England.

Sommarfilm
Från och med 1 juni sänds film kl 21 mån-tor

Från och med 1 juni sänds film måndag-torsdag 21.00 i Kanal 9. Spider man 3, The departed, Tron:legacy, Unbreakable och The big bounce är några av sommarens filmer.

Sommarfilm: Sharknado 1-3 på Kanal 9
Sharknado 1-3 sänds mån-ons 3-5 augusti 21.00

Inför Discovery Channels årliga tablåevenemang Shark Week sänder Kanal 9 hajfilmer under vecka 32 – Sharknado, Sharknado 2, Sharknado 3 samt Mega Shark vs Mecha Shark sänds måndag-torsdag 21.00.

Sharknado 3 har världspremiär nu i sommar 22 juli och kommer visastvå veckor senare, 5 augusti 21.00 i Kanal 9. Tredje filmen har undertiteln ”Oh hell no” och Tara Reid och Ian Ziering är tillbaka i sina roller som April och Fin. Denna gång ska de på semester till Florida, men konstigt nog drabbas området av en monsterstorm och de hajtäta vattnen trummar upp en sharknado, värre än någonsin. David Hasselhoff spelar Fins pappa. Sharknadon fortsätter sin destruktiva färd till Washington DC och nu är det upp till April och Fin att rädda staden.

Sommarfilm: Star Wars
Mån-lör 10-15 augusti 20.00 sänder Kanal 9 Star Wars-filmerna

De sex befintliga Star Wars-filmerna sänds i utgivningsordning under vecka 33 på Kanal 9. Tema Star Wars måndag 10 augusti till lördag 15 augusti 20.00 alltså!

Kanal 11

iZombie
Premiär måndag 1 juni 22.00

I nya dramaserien iZombie lär vi känna disciplinerade, ambitiösa Oliva ”Liv” Moore (Rose McIver) som gör sin AT-tjänst på ett sjukhus och har hela sitt liv planlagt – ända tills den natt hon plötsligt förvandlas till en zombie.

Nu är hon fast i ett stadie av halvliv och odödhet och förlorar allt sitt tidigare driv, drar sig undan sin bästa vän Peyton (Aly Michalka), slår upp förlovningen med fästmannen Major (Robert Buckley) och ber om förflyttning till bårhuset där hon kan hitta det enda som gör att hon fortfarande håller sig levande: mänskliga hjärnor. Men tyvärr finns det vissa oönskade bieffekter. Livs nya hjärnrika diet ger henne korta blixtar ur likens minnen och ibland ledtrådar till hur de dog. Hennes briljante chef dr Ravi Chakrabarti (Rahul Kohli) uppmanar henne att använda denna oväntade gåva och arbeta tillsammans med oprövade mordutredaren Clive Babineaux (Malcolm Goodwin) för att lösa dödsfallen. I sin nya roll finner Liv en ny sorts sinnesfrid.

Nya kriminalzombieserien iZombie hade premiär i USA 17 mars på the CW.

Glee
Säsongsstart för sista säsongen måndag 1 juni 21.00

I Glee följer vi en grupp talangfulla unga människor från de något trångsynta korridorerna på högstadieskolan McKinley i Lima till de tuffa gatorna i New York City. Denna säsong följer vi med en av New Directions originalmedlemmar Rachel Berry (Lea Michele) tillbaka till hemstaden sedan hon misslyckats som tv-stjärna. Nu funderar Rachel på var livet tar henne härnäst, men när hon upptäcker att rektor Sue Sylvester bannlyst alla estetiska ämnen på McKinley tar Rachel på sig att starta upp körverksamheten igen. Samtidigt har förre körledaren Will Schuester (Matthew Morrison) och körmedlemmarna Blaine och Sam alla tre hittat nya uppdrag. Under finalsäsongen kommer fler originalensemblemedlemmar dyka upp och hitta tillbaka till varandra. Sjätte och sista säsongen av Glee sändes under våren i USA och seriefinalen som sändes 20 mars var ett medvetet avsked för de trogna tittarna med blickar både framåt i karaktärernas framtid och tillbaka i seriens historia. Redan innan sjätte säsongens inspelningsstart var det bestämt att den skulle bli showkörseriens sista.

Sommarfilm
Film i sommar tis-fre 21.00

Från 2 juni sänder Kanal 11 film tisdag, onsdag och fredag 21.00, från 18 juni blir det film även på torsdagar. Bland annat blir det En prinsessas dagbok x 2, In love and war, Sex & the city 2 och Jane Austens book club.

Constantine
Premiär lördag 18 juli 22.00

Serien är baserad på den populära serieboken Hellblazer från DC Comics och är centrerad kring erfarne demonjägaren John Constantine (Matt Ryan) vars främsta vapen är hans djupa kunskap om svartkonst. Han har slagits för det goda hela livet, men hans själ är redan fördömd och innan en serie händelser kastar honom rakt in i kampen igen har han varit på väg att ge upp det eviga kriget mot ondskan. När balansen mellan ont och gott står på spel använder Constantine sina kunskaper för att resa runt i landet och rensa upp de övernaturliga krafter som hotar världen.

I premiäravsnittet har Constantine av egen fri vilja skrivit in sig på ett mentalsjukhus och svurit att sluta utreda övernaturliga krafter. Men när onda makter vinner i kraft återvänder han till sitt tidigare liv och ingår i en allians med Manny (Harold Perrineau), en avfällig stridsängel och Chas (Charles Halford), Constantine’s beskyddare under barndomen och hans enda levande vän.

Nu tar han åter sig an den stegrande ondskan när en väns dotter, Liv Aberdine (Lucy Griffiths), utsätts för mörkrets krafter. Constantine hade premiär i USA i oktober.

Bachelor in paradise
Premiär söndag 23 augusti 20.00

Några av de mest älskade och hatade deltagarna från Bachelor och Bachelorette är tillbaka i nya amerikanska serien Bachelor in paradise, som sändes i USA i höstas. De gick inte vinnande ur kampen förra gången de deltog i dejtingsåpan men deras längtan efter kärlek är fortfarande lika stark. Nu är de tillbaka för att bo tillsammans och gå på dejter på en romantisk paradisö i Mexiko. I första avsnittet anländer åtta män och sex kvinnor till ön och vid första rosceremonin väljer alla män en kvinna. De två kvinnliga deltagarna som inte får en ros får lämna paradiset.

Dessutom sänds tredje säsongen av Bachelor Pad med start i juli.

Discovery Channel

Shark week
Årets Shark Week inträffar söndag 9 augusti – lördag 15 augusti

Världens mest kända tablåevenemang är tillbaka i augusti på Discovery Channel. Under Shark week sänds hajdokumentärer filmade i världens hajtätaste vatten och tv-veckan bjuder på hajmöten i absolut världsklass. Världens ledande forskare och experter medverkar i nyinspelade dokumentärer fokuserade på hajar och deras liv i världshaven.

Motormåndag: Idris Elba: No limits
Premiär måndag 13 juli 22.00

Skådespelaren Idris Elba (Luther, Thor-filmerna) tar sig an utmaningen att bli en rallyförare. Han provar alla racing-discipliner oavsett om det är på grus, asphalt, gräs, terräng, I luften eller I vatten för att lära sig inte bara racingens princip utan också ingenjörskonsten, teknologin och sportens historia. Idris kommer att hänga med professionella racingteam, äta, sova och andas racing och få

utmaningar och lektioner från några av världens främsta förare, piloter och instruktörer. Han kommer att lära sig allt som finns att veta om bemästra höga hastigheter från speed freaks som honom själv. I varje avsnitt besöker Idris en välrenommerad motortävling som inspiration inför hans egen utmaning. För att få ut maximalt av loppet tar skådespelaren och fartfantasten reda på allt han hinner om teknik, motor och förutsättningar innan det är dags för honom att sättas på prov mot riktiga proffs.

What could possibly go wrong?
Premiär torsdag 4 juni 22.00

Internet svämmar över av videos på folk som testat saker som du aldrig själv vågat prova och utsatt sig själva för fysikens lagar. Vad händer när man fäster en raket vid sin skateboard till exempel? Kan en kanot av betong flyta? Hur många lövblåsare behöver man för att bygga en svävare? Många av dessa mer eller mindre misslyckade försök blir ofta stora succéer när de sprids i sociala medier. I denna nya serie från amerikanska Science channel vi vännerna Kevin Moore och Grant Reynolds som inspirerats av internets knasigaste misslyckanden för att försöka ta reda på vad som gick fel – och om de själva kan göra det bättre? Kevin är metallurg och Grant är en före detta marinsoldat som använder Kevins garage som bas för sina fantastiska byggen. Bland annat ger de sig på att bygga en raket av en soptunna, trimma en go-kart för att kunna köra dragrace mot en lastbil och bygga en soldriven dödsstråle.

Dokumentärer
På söndagar i sommar på Discovery Channel

I sommar visas dokumentärer på söndagar i Discovery Channel. Söndag 7 juni 20.00 sänds True stories saving private Ryan, söndag 12 juli 22.00 sänds How Superman defeated the KKK, tredelade The war that made America startar söndag 19 juli 22.00, söndag 26 juli 20.00 sänds Brothers in blood: he lions of sabi sand, och söndag 2 augusti 20.00 sänds Keiko: the untold story of the star of free Willy.

Söndag 14 juni 20.00 startar dokumentärserien Bahama Blue där vi dyker ned i Bahamas blågröna vatten för att följa livet under ytan på nära håll.

TLC

Long Island Medium
Säsongsstart tisdag 28 juli 22.00

Teresa Caputo är tillbaka med nya avsnitt av Long Island medium ur den femte säsongen. USA’s mest kända medium har numera en väntelista på över två år och omvänt många skeptiker. Även om Teresa är tydlig med att hon vill använda sin gåva till att hjälpa människor att finna frid kan hennes oförmåga att dra in de andliga känselspröten ofta skapa konflikter i hennes egen familj. Oavsett om hon är bland folk för att klippa håret, shoppa med barnen eller ute för att fira Alla hjärtans dag med maken Larry känner hon sig ofta manad att sträcka ut en hjälpande hand till en okänd medmänniska. De nya avsnitten inleds med Las Vegas-specialavsnitten.

Our little family
Premiär onsdag 17 juni 22.00

Familjen Hamill är en helt vanlig amerikansk kärnfamilj som är mitt uppe i vardagslivet och pusslet med att uppfostra de tre barnen Jake och tvillingarna Cece och Cate. Hela familjen har acondroplasi, en form av tillväxtrubbning och kortväxthet. Mamma Michelle och pappa Dan är medvetna om att det visst finns utmaningar för deras barn att växa upp som kortvuxna i en storvuxen värld, men ingen kan rusta dem för framtiden bättre än de själva. Vi följer familjen Hamill i deras vardag.

Pride: New girls on the block
Premiär söndag 26 juli 22.00

I slutet av juli och början av augusti hyllas Pridefestivalen särskilt på TLC. Förutom flertalet dokumentärer startar nya serien New Girls on the block.

I New girls on the block följer vi en grupp inspirerande och engagerande kvinnor från Kansas som råkar vara vänner och transgender. Efter åratals kamp med identitet och tillhörighet har de landat i sina roller och kroppar som de kvinnor de alltid velat vara. I serien får vi följa gruppen när de möter vardagen som kvinnor och diskuterar relationer, kvinnlighet, familjer och vänskap i övergång.

Bland vännerna som vi följer i serien finns paret AiYana och Jaimie som kämpar för att Jaimie efter operationen ska få tävla i triathlon som kvinna. Bästa vännerna Kassidy och Chloe som hittar stöd hos varandra och går på dubbeldejt tillsammans. Makarna Macy och Sharon försöker förstå hur Macys förändring kommer att ändra deras relation. Robyn och Andrew var bästa vänner, men blev förälskade och funderar över när det är dags att ta nästa steg.

Fler nya titlar
Flera återkommande favoriter

Fredagar är bruddagar på TLC under hela sommaren med start redan 8 maj, Fredag 5 juni startar nya serien Bride by design, 10 juli startar Curvy brides och i slutet av augusti är Say yes to the dress tillbaka med trettonde säsongen. Säsong 2 av Obsessive compulsive cleaners startar 15 juni 22.00, och nya avsnitt av Gypsy sisters och en ny Masterchef-version kommer i augusti.

Film & Spel | På TV
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login