Turnerande konstutställning för barn på Lindesbergs stadsbibliotek

Av den 17 september, 2020

”Jag undrar vad de tänker på” av Berit Berleus är en turnerande barnutställning från Konstfrämjandet Bergslagen som nu visas på Lindesbergs stadsbibliotek. Utställningen vänder sig till förskolegrupper och grundskolans lägre klasser. 

Bilderna föreställer djur: ”Vi förstår mer och mer att alla har en viktig plats och en funktion att fylla även om man bara är en fågel”. Till utställningen medföljer en handledning. Förskolor har möjlighet att få en konstvisning (kontakta Lindesbergs kommuns kulturenhet). 

”Jag undrar vad de tänker på” är en turnerande barnutställning i Örebro län 2019/2020 av konstnär Berit Berleus, bosatt i Örebro. Hon arbetar främst som grafiker i olika tekniker såsom torrnålsgravyr och collografi. Hon är medlem i ÖLGG (Örebro Läns Grafikgrupp).

Utställningen visas på Lindesbergs stadsbibliotek.
Om Konstfrämjandet Bergslagen: Konstfrämjandets uppdrag är ”konst för alla” – ett uppdrag som följt organisationen sedan starten 1947. Uppdraget bygger på en övertygelse om bildningens och konstens frigörande roll och att alla ska ha tillgång till konst och bildning i ett jämlikt samhälle.Konst är ett sätt att tänka om sig själv och samhället.

Konstfrämjandet i Örebro startade 1969 och sedan 2007 heter distriktet Konstfrämjandet Bergslagen. Precis som när Folkrörelsernas Konstfrämjande bildades på 40-talet har Konstfrämjandet Bergslagen konst till försäljning och söker upp människor i deras vardag i bostadsområden, bibliotek, på arbetsplatser och i skolan. Konstfrämjandet Bergslagen arbetar regionalt och har verksamhet i flertalet kommuner i Örebro län med permanent utställningsverksamhet och kontor i Örebro.

Kultur | Turnerande konstutställning för barn på Lindesbergs stadsbibliotek
Örebroguiden

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login