Turné med Nils Landgren, Vince Mendoza och Bohuslän Big Band

Av den 16 december, 2016

Bohuslän Big Band och Vara Konserthus presenterar ett spännande samarbete med kompositören och arrangören Vince Mendoza och ”mannen med den röda trombonen” – Nils Landgren. Tillsammans med Bohuslän Big Band åker de på turné i mars med produktionen ”Still Crazy After All These Years”.

Vince Mendoza och Nils Landgren har flera samarbeten bakom sig, och är även initiativtagare till det europeiska nätverket EMC, European Music Circle. Nu möts de igen för att tillsammans med Bohuslän Big Band ta sig till nya musikaliska höjder!

Under konsertens gång får publiken lyssna till en blandad repertoar. Bland annat några godbitar från Nils Landgrens senaste album ”Some other time – en hyllning till Leonard Bernstein”, i lätt omarbetade arrangemang, men även annan noga utvald musik som exempelvis titellåten ”Still Crazy After All These Years” av Paul Simon.

Vince Mendoza har varit en ledande musiker inom jazz och samtida musik de senaste 20 åren. Han har arbetat med välkända stjärnor som Björk, Bobby McFerrin, Robbie Williams, Herbie Hancock, Melody Gardot, Sting och många fler, och tog sin nyligen an rollen som konstnärlig ledare för WDR Big Band i Köln.

Nils Landgren har berikat svenskt musikliv som få andra och har gjort det mesta med de flesta. Hans samarbete med Bohuslän Big Band sträcker sig ända tillbaka till 80-talet. Under åtta år hade han dessutom uppdraget som konstnärlig ledare för Bohuslän Big Band, fram till 2015. Nils Landgren har medverkat på över 500 album världen över och spelat med artister som Herbie Hancock, ABBA, the Crusaders och Wyclef Jean.

Nils Landgren, Vince Mendoza och Bohuslän Big Band kommer till Örebro Konserthus lördag 18 mars 2017.

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login